Dodela diploma za polaznike Školice plivanja

0

Povodom završetka Školice plivanja, koja se već tradicionalno realizuje u okviru implementacije Lokalnog plana akcije za decu grada Valjeva, danas je 150 mališana dobilo diplome. Oni su tokom letnjeg raspusta, pohađali Školicu u tri grupe i prošli su program obuke koji predviđa realizaciju 40 časova, kako bi mališani savladali osnove plivanja. Kroz ovaj program koji finansira grad Valjevo, do sada je skoro 1000 dece uzrasta 7-8 godina prošlo obuku. Grad Valjevo Školicu plivanja realizuje u saradnji sa Plivačkim klubom „Valis“ i Ustanovom za fizičku kulturu „Valis“.

U ime grada Valjeva i gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića, na uspešno završenoj obuci, mališanima je čestitao pomoćnik gradonačelnika Saša Simić. „Nastavite da se bavite ovim sportom, plivanjem ili vaterpolom. Grad će uvek podržavati ovakve i slične programe koji su namenjeni deci. Ove godine imamo 150 dečaka i devojčica koji su uspešno završili Školicu plivanja, nadamo se da ćemo sa Ustanovom za fizičku kulturu „Valis“ realizovati saradnju kroz ovaj program i u zimskim uslovima“, rekao je ovom prilikom pomoćnik gradonačelnika Saša Simić.

Branislav Kovačević, predsednik Plivačkog kluba „Valis“ istakao je ovom prilikom važnost realizacije ovog programa. „Ako uzmemo u obzir da je do sada 1000 dece kroz ovaj program naučilo da pliva, moramo da istaknemo važnost te činjenice, jer u svetu tokom samo jedne godine preko 300.000 izgubi život u vodenim površinama pre svega zbog toga što nisu znali da plivaju. Postoji jedna fraza koja je opravdana, a to je da je plivačka pismenost jednako važna kao i jezička pismenost. Važno je da nastavite da se bavite sportom“, rekao je Kovačević i predstavio instruktore koji su ovog leta radili sa decom.

Na uspešno završenoj obuci deci je čestitao i Aleksandar Mijailović, direktor Ustanove za fizičku kulturu „Valis“. „Drago mi je što je ustanova, zajedno sa Gradom i plivačkim klubom, izašla vama u susret. Tako će biti i narednih godina, a pozivamo vas da posetite SRC „Petnica“ i u zimskoj sezoni“, rekao je Mijailović.

Svečanoj dodeli diploma prisustvovali su instruktori, koordinatori, roditelji i staratelji mališana. Inače, programima i projektima kroz Lokalni plan akcije za decu grada Valjeva, u 2016. godini biće obuhvaćeno preko 900 dece.

 

 


Razvoj projekta glasovnog očitavanja teksta za slabovide
realizuje se uz podršku Grada Valjeva

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + 15 =