VestiInformacije

GODIŠNJA IZLOŽBA „LIKOVNI UMETNICI VALJEVA“

U utorak 26. decembra 2017. godine, u galeriji Narodnog muzeja, otvorena je godišnja izložba likovnih umetnika Valjeva. Svoje radove je predstavilo 26 umetnika – Miodrag Ćirović, Jovanka Božić, Miodrag Pešić, Radmila Reveka Dragutinović, Milovan Gojković, Zoran Andrić, Dušan Arsenić, Miša Dudić, Miodrag Antonić, Milica Ilić Gačić, Vojkan Đurđević, Dejan Bogojević, Dina Stanimirović, Milivoj Kostić Kole, Radomir Ilić, Danijela Padejski, Danijela Bogojević, Marija Vukosavljević, Dobrila Marković, Milan Hrnjazović, Slađana Marinković, Željko Vitorović, Ivana Stefanović, Tamara Pantić, Katarina Ostojić i Leila Ennettah Vujović.

GODIŠNJA IZLOŽBA „LIKOVNI UMETNICI VALJEVA“FOTO:Z.B

Program je započeo rečima Dejana Bogojevića, urednika kataloga i jednog od autora koncepta izložbe, koji je naglasio značaj ovakvog okupljanja valjevskih likovnih stvaralaca i predložio da se svake naredne godine održi bar jedna ovakva izložba. Biće pozvani svi likovni umetnici koji stvaraju u našem gradu. Pored toga, zahvalio se porodici valjevskog slikara Miodraga Đirovića, preminulog u avgustu 2017. godine, koji su omogućili da se ovom prilikom izlože i njegove slike.

GODIŠNJA IZLOŽBA „LIKOVNI UMETNICI VALJEVA“FOTO:Z.B

Pred velikim brojem prisutnih umetnika i gostiju, izložbu je otvorila Marija Đurić, master istoričar umetnosti i tom prilikom istakla da je nepohodno da se umetnicima koji stvaraju u Valjevu obezbedi prostor za izlaganje. Nadahnuto je govorila da se istraje u zajedničkoj borbi za gradsku galeriju. U muzičkom delu programa nastupila je Katarina Kulinčević melodijom na gitari.

GODIŠNJA IZLOŽBA „LIKOVNI UMETNICI VALJEVA“FOTO:Z.B

Koncept i postavku izložbe su osmislili Tamara Pantić i Dejan Bogojević.

Organizatori su Grad Valjevo i Narodni muzej. Izložba se može posetiti do 9. januara 2018.

TEKST:D.B FOTO:B.Z

Prikaži više

Slične objave

Close