VestiInformacije

GORENjE DOBITNIK NACIONALNOG PRIZNANJA ZA KVALITET BEZBEDNOSTI I ZDRAVLjA NA RADU

[hr style=“double“]izvor:va1.info foto:Pristop d.o.o[hr style=“double“]

28.04.2017, Beograd – Fabrika Gorenje u Valjevu dobitnik je ovogodišnjeg nacionalnog priznanja za kvalitet bezbednosti i zdravlja na radu „Povelja 28. april“. Priznanje, koje dodeljuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, simbolično se dodeljuje svakog 28. aprila, povodom obeležavanja Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu.

 Za kompaniju Gorenje bezbednost i zdravlje na radu zaposlenih jeste prioritet u upravljanju ljudskim resursima, jer iza svake uspešne kompanije stoje zadovoljni zaposleni. Uvođenjem novih, sigurnosnih koncepata, Gorenje sve uspešnije otklanja rizike na radnim mestima zahvaljujući čemu je broj povreda na radu u poslednje četiri godine značajno smanjen. Osim preventivnih zdravstvenih programa i edukacije za bezbedan i zdrav rad, kompanija sprovodi redovne provere i remont opreme za rad.

„Nagrada za bezbednost na radu potvrda je nama u kolektivu Gorenje Valjevo da ono što radimo i u šta ulažemo svakodnevne napore jeste ispravno i daje izuzetne rezultate. Najveći pomak smanjenja broja povreda na radu urađen je uvođenjem Lean proizvodnje, kojim se daje naglasak uređenosti radne okoline i pojedinačnih radnih mesta, pa tako i smanjenju povreda na radnim mestima. Svake godine organizujemo edukacije za sve zaposlene, čiji je cilj podizanje svesti o bezbednosti na radu. Broj povreda smo značajno smanjili, sa ciljem da ih u narednom periodu uopšte ne bude“, istakao je Boris Pavčnik, direktor fabrike Gorenje u Valjevu.

„Povelju 28. april“ dodeljuje Ministarstvo rada za poseban doprinos i afirmaciju bezbednosti i zdravlja na radu kroz njihovo zakonito, blagovremeno i preventivno postupanje u primeni. Način upravljanja bezbednošću, primena mera, inovativnost u razvoju zaštite, informisanje zaposlenih neki su od brojnih kriterijuma koji izdvajaju nosioce ovog priznanja

Prikaži više

Slične objave

Jedan komentar

  1. Bezbednost na radu je ok ali usisivači čista nula.Tri meseca sam reklamirala i na kraju me obavestili da je prosao rok za reklamaciju a i pitanju je tehnički kvar.Ok razumem da je tehnički kvar kod jednog kupca ali ako se isti kvar pojavljuje kod vise kupaca sigurno se ne moze svrstati u tehnički kvar.Do direktora se ne moze doći a u svim servisima samo odmahuju glavom.

Close