VestiInformacijeKultura

GORENJE KOMPANIJA OMOGUĆILA PRAKSU ZA UČENIKE STRUČNIH TEHNIČKIH ŠKOLA U 8 GRADOVA NA TERITORIJI SRBIJE

Beograd, 07.12.2017 Generalna direktorka kompanije Gorenje Beograd Stanka Pejanović i pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Gabrijela Grujić potpisali su ugovor o saradnji po kojem će ta kompanija podržati obrazovanje i razvoj praktične nastave učeničkih kadrova u srednjim stručnim školama i na fakultetima. Prva aktivnost koja će se realizovati je praksa za učenike 10 stručnih tehničkih škola kako bi stekli neophodnu praksu i upoznali procese servisiranja Gorenje aparata, kao i da lakše prođu kroz budući proces zapošljavanja, posle završene srednje škole. Memorandum o saradnji potpisan je u prisustvu predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža i direktorke Gorenje korporativnog univerziteta Irene Vodopivec.

foto:gorenje.rs
Gorenje potpisalo Memorandum o saradnji sa
Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Gorenje u Srbiji ima zaokružen poslovni proces kroz proizvodnju, prodaju i servis koji obezbeđuje postprodajnu uslugu svim kupcima Gorenje aparata. U saradnji sa obrazovniim ustanovama, kompanija Gorenje se u Srbiji se fokusira na unapređenje veština i znanja obrazovnih profila koji su neophodni za obezbeđenje održivog poslovanja u Srbiji.

foto:gorenje.rs
Gorenje potpisalo Memorandum o saradnji sa
Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

„Drago mi je da smo nakon usvajanja Zakona o dualnom obrazovanju prva kompanija koja potpisuje podršku programu. Memorandumom definišemo i mnogo širu oblast saradnje i sa fakultetima i sa srednjim stručnim školama čime omogućavamo da u procesu selekcije skratimo vreme potrebno za uvođenje novozaposlenih u procese rada, a time unapređujemo kvalitet usluge za naše korisnike. Postprodajna usluga je za nas u Gorenju veoma važan element ukupnog korisničkog iskustva jer u Srbiji već četvrta generacija raste uz Gorenje kućne aparate« izjavila je Stanka Pejanović, generalna direktorka Gorenje Beograd.

Gabrijela Grujić, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izjavila je:“Gorenje kao društveno odgovorna kompanija dala je podršku obrazovanju mladih u Srbiji otvorivši im vrata i omogućivši im da  stiču savremene veštine i funkcionalna znanja u realnom radnom okruženju, što će im svakako ta vrata i zadržati otvorenim prilikom zapošljavanja. Naglašavam da su u saradnju uključeni kako učenici, tako i studenti na praksi u Gorenju,  koji će svojim angažovanjem na projektnim zadacima imati priliku da sistem ne samo učine održivim, već i da ga unapređuju. Veština upravljanja znanjima koju će mladi steći u saradnji sa Gorenjem biće nagrađena i stipendijama što takođe ukazuje da kompanija vrednuje, ceni i valorizuje učenicki i studentski doprinos u procesu učenja kroz rad.

Gorenje potvrđuje da, kao svaka ozbiljna i uspešna kompanija, dugoročno planira i razmišlja ne samo o unapređenju proizvodnje, tehnološkom osavremenjavanju, povećanju izvoza, već i o razvoju svog kadrovskog potencijala, kao najvažnijeg od svih resursa, kroz saradnju sa obrazovnim ustanovama – srednjim školama i fakultetima, prosvetnim institucijama, poslovnim asocijacijama. U tome i ubuduće može da računa na punu podršku Privredne komore Srbije koja je inicijator i jedan od najaktivnijih učesnika u procesu uvođenja dualnog obrazovanja i usklađivanja  obrazovnog sistema sa potrebama  privrede“, izjavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije

foto:gorenje.rs
Gorenje potpisalo Memorandum o saradnji sa
Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Saradnja potpisana Memorandumom podrazumeva obezbeđivanje stručne prakse, kao i mogućnosti saradnje kroz gostujuća predavanja, zajedničke radionice, programe stipendiranja, mentorske programe, formiranje novih edukativnih kurseva, podršku školskim projektima, kao i mogućnost nadogradnje definisanih okvira saradnje u obostranom interesu kompanije i pojedinačnih škola sa kojima će kompanija u narednom periodu potpisati saradnju.

Gorenje Beograd već više godina sarađuje sa fakultetima ekonomskog usmerenja i obezbeđuje posebno osmišljene prakse za studente FEFA u okviru finansija i računovodstva, prodaje i marketinga. Ugovori o poslovnoj saradnji potpisani su i sa Ekonomskim fakultetom u Beogradu, Fakultetetom tehničkih nauka u Novom Sadu, Poljoprivrednim fakultetom u Zemunu i Ekonomskim fakultetom u Nišu.

Gorenje je lider na tržištu Srbije i već 67 godina neguje čvrste veze za svojim potrošačima. Gorenje u Srbiji zapošljava 2.300 ljudi i ima tri fabrike za proizvodnju kućnih aparata i jednu koja proizvodi alate za automobilsku industriju i belu tehniku.

Prikaži više

Slične objave

Close