VestiInformacije

Kraj izuzetno uspešne godine za rvače

U utorak 26. decembra, na 41. rođendan Rvačkog kluba „Mladost“ održan je niz aktivnosti, započetih otvaranjem izložbe „RVANJE“ u Ogradnoj galeriji Doma vojske, sa ciljem da prikaže rvanje od njegovih početaka do današnjih dana, uz vredne eksponate poput opreme za tradicionalne stilove Irana, Kirgistana, Kazahstana, Japana i Srbije, kao i dresove u kojima su Davor Štefanek i Viktor Nemeš osvojili olimpijsko i svetsko zlato.

U Domu kulture nakon toga održana je redovna godišnja Skupština kluba, na kojoj je predsednik Dušan Arsenijević podneo detaljan finansijski i takmičarski izveštaj. Klub u narednu godinu ulazi bez dugovanja, sa otplaćenom novom strunjačom i novom opremom i rekvizitima za trening, te se očekuju još bolji rezultati, što neće biti nimalo lako.

U 2017. godini osvojeno je pet zlatnih državnih medalja, Valjevci su učestvovali na dva Evropska prvenstva (Jovanović i Lukić) uz jednog učesnika Balkanskog prvenstva (Đermanović peto mesto), a pioniri su postali ekipni vicešampioni države. Prvaci države postali su Ilija Lazarević, Bojan Đurđević i Bojan Andrić u slobodnom stilu, dok je Vuk Lekić dvostruki juniorski šampion, u grčko-rimskom i slobodnom stilu, za šta je proglašen i za najboljeg rvača u 2017. godini.

Poslednji turnir u godini održan je za vikend u neolimpijskoj disciplini grepling, gde su osvojene dve seniorske bronze, Vuk Lekić u kategoriji do 92 kilograma i Nemanja Petrović u kategoriji do 77 kilograma, a pre toga u neolimpijskim disciplinama osvojeno je rekordnih 19 medalja na državnom prvenstvu u rvanju na pesku, što je zaokružilo izuzetno uspešnu takmičarsku godinu valjevskih rvača.

Prikaži više
Back to top button
Close
Close