VestiInformacije

Ministar Udovičić u poseti Rajkoviću

Ministar omladine i sporta Vlade Srbije Vanja Udovičić je juče sa predsednikom Privremenog organa opštine Mionica Bobanom Jankovićem posetio Osnovnu školu “Vojvoda Živojin Mišić“ u Rajkoviću, gde je prisustvovao javnom času u okviru programa “Sport u škole“ i tom prilikom uručio sportske rekvizite.

  • Ministar Udovičić u poseti Rajkoviću foto:mionica.rs

    Najveću pažnju smo posvetili najmlađim stanovnicima Opštine,

kroz brojne projekte i programe koji su zaživeli  u cilju sticanja formalnih i neformalnih znanja, i većeg interesovanja dece za sportske aktivnosti. Zahvaljujući podršci Ministarstva omladine i sporta svako dete u našoj opštini je sada dobilo mogućnost da se bavi sportom i ima pravilan rast i razvoj – rekao je prvi čovek mioničke opštine Boban Janković.

Ministar Udovičić u poseti Rajkoviću foto:mionica.rs

Program „Sport u škole“ će se na području opštine Mionica trajati najmanje 4 godine. Sprovode ga profesori fizičkog vaspitanja kroz časove treninga i rada sa decom u školskim fiskulturnim salama u okviru vannastavnih aktivnosti dva puta nedeljno u trajanju od po dva školska časa.

“Sport u škole“ je projekat namenjen deci uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji finansira Ministarstvo omladine i sporta pod punom podrškom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a sprovodi ga Savez za školski sport Srbije.

-Danas smo ovde da promovišemo projekat “Sport u škole“ koji se bavi fizičkom kulturom naših najmlađih. Trudimo se da ovaj projekat zaživi u celoj Srbiji kako bi povećali fond časova fizičke kulture i promovisali zdravi stilove života – rekao je ministar Udovičić.

Nakon ovoga, Udovičić i Janković su obišli radove na završetku sportske hale u Mionici.

izvor:A.P foto :mionica.rs

Prikaži više

Slične objave

Close