VestiInformacije

Mionica prva dobija vodu

MIONICA će biti prva opština koja će dogodine dobiti vodu za piće iz regionalnog vodozahvata „Stubo-Rovni“, za koji će – tokom 2018, posredstvom Kancelarije za javna ulaganja – biti izdvojeno oko šest miliona evra. Pomenuta sredstva će, prvenstveno, biti uložena u izgradnju šest kilometara duge deonice cevovoda na trasi Divci-Mionica. Posao bi trebalo da bude okončan za devet meseci, a vrednost radova je procenjena na oko milion i po evra…

Kako je najavio vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Kolubara“ Zoran Mitrović, koje se stara o Regionalnom vodozahvatu, odnosno najvećoj državnoj investiciji u zapadnoj Srbiji, Lajkovac će biti sledeća opština koja će biti snabdevana iz sistema „Stubo-Rovni“.

– Druga značajna investicija tokom naredne godine će biti izgradnja cevovoda od crpne stanice „Paklje“ do postrojenja za preradu vode „Pećina“ u Valjevu – kaže Mitrović. – Biće to cevovod prečnika hiljadu milimetara, vredan oko četiri i po miliona evra, a biće završen za 18 meseci. Kako nam je obećano iz Kancelarije za javna ulaganja, sredstva će biti na raspolaganju već početkom sledeće godine, a za ove dve deonice cevovoda već imamo kompletnu projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, pa odmah po dobijanju novca možemo da raspišemo tender.

više o textu :novosti.rs

Prikaži više

Slične objave

Close