Noć muzeja u galeriji Trnavac

0

Pored izložbe iz bogate poklon kolekcije pod nazivom „Umetnost šest kontinenata“, Internacionalni umetnički studio „Radovan Trnavac Mića“ prirediće u subotu, 19. maja, u okviru manifestacije „Noć muzeja“ i koncert „Sloboda zvukom“, koji je zakazan za 21 sat.

Na koncertu nastupaju tenor Marko Tomić, Zoran Siriški-gitara i Nikola Savić-kontrabas i ovaj trio će izvesti program tzv. popularne klasike. U okviru njihovog muzičkog predstavljanja za „Noć muzeja“, publika će, između ostalog, moći da čuje ariju iz opere „L`arlesiana“, kao i napolitanske i ruske pesme. Gosti njihovog koncerta u Internacionalnom umetničkom studiju biće hor „Vacapella“ i pijanistkinja Teodora Rafailović, učenica IV godine Srednje muzičke škole „Živorad Grbić“ u klasi profesora Ivana Rabasovića.

U postavci „Umetnost šest kontineneta“ koja će krasiti zidove Galerije u „Noći muzeja“ i narednih mesec dana, publika će moći da vidi slike, skulpture i instalacije umetnika iz Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Južnoafričke republike, Venecuele, Meksika, Kube, Japana, Južne Koreje, Grčke, Engleske, Francuske i Crne Gore.

Vrata Galerije Studija biće otvorena za sve posetioce u „Noći muzeja“ u periodu od 17 do 01 čas.


Razvoj projekta glasovnog očitavanja teksta za slabovide
realizuje se uz podršku Grada Valjeva

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − eight =