VestiInformacije

Udovičić u Mionici prisustvovao javnoj akciji „ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno”

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je u petak Mionicu. Minstar Udovičić je zajedno sa predsednikom Privremenog organa opštine Mionica Bobanom Jankovićem prisustvovao javnoj akciji programa „ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno”. Ovaj projekat je pokrenut na inicijativu Ministarstva omladine i sporta u cilju povećanja broja dece i mladih u Srbiji koji treniraju ili se rekreativno bave sportom.

„Ovim programom želimo da mladima i deci omogućimo kvalitetno provođenje slobodnog vremena, što bolju iskorišćenost postojeće sportske infrastrukture, ali i stvaranje razvijene mreže mladih edukatora koji promovišu zdrave stilove života. Danas odavde šaljemo sjajnu sliku sa porukom da sport treba da bude način razmišljanja, kulture i vaspitanja“, rekao je Udovičić.

Predsednik Privremenog organa opštine Mionica Boban Janković zahvalio se Vladi Republike Srbije i Ministarstvu omladine i sporta na podršci:

„Mionička deca će izgradnjom sportske hale i renoviranjem fiskulturne sale imati priliku da treniraju u najboljim mogućim uslovima  jer zaista to i zaslužuju. Od februara 2018. godine kada sportska hala bude završena, Mionica će biti na raspolaganju državi u organizovanju domaćih i međunarodnih takmičenja.“

Ministar Udovičić i predsednik Privremenog organa opštine Mionica Boban Janković obišli su radove na sportskoj hali koja je započeta još pre dve i po decenije.

Ukupna vrednost radova na na sportskoj hali je 113,7 miliona dinara, od čega je Ministarstvo omladine i sporta opredelilo 44 miliona dinara, a ostatak finansijskih sredstava je obezbeđen iz budžeta opštine Mionica.

Događaju su prisustvovali i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović, direktorka antidoping agencije Milica Vukašinović-Vesić, ako i pomoćnica ministra za omladinu Snežana Klašnja.

Prikaži više

Slične objave

Close