VestiInformacije

VEČERAS POČINJE ‚VALJEVSKI FILMSKI SUSRETI „U BIOSKOPU 85

Valjevski filmski susreti se četvrti put zaredom održavaju od 14 do 17.decembra u novom, moderno opremljenom „Bioskopu 85“. Film će otvoriti numera „Počnimo ljubav iz početka“ što je i slogan ovogodišnjem izdanju, a koju će otpevati Beti Đorđević, nakon čega će uslediti projekcija filma Nigde u režiji Predraga Velinovića.

Gledaoci će imati priliku i da pogledaju filmove Vetar Tamare Drakulić, Afterparti Luke Bursaća, Slepi putnik na brodu ludaka Gorana Markovića i Dnevnik mašinovođe Miloša Radovića. Od dokumentarnih filmova na ovom će festivalu biti prikazana sledeća ostvarenja: Gora Stefana Maleševića, Zašto je Dragan napravio orkestar Nikole Spasića, Devojčice koje se šišaju na kratko Jelice Jerinić i Stars of Gaomeigu Marka Grbe Singh.

U takmičarskom programu kratkih igranih filmova, ove godine za nagradu „Leman“ boriće se: Kamen u ruci Stefana Ivančića, Nikog nema Jelene Gavrilović, Najtopiliji dani leta Maše šarović, Samo devojčice plaču Vladimira Milovanovića, Aplauz za Lazića Marka Markovića, Flafi Lee Filipovski, Život po Moskriju Gorana Nikolića, Tišina Jovane Avramović  i Vidimo se po Batajnici Jovana Dimoskog. Žiri čine: glumac Svetozar Cvetković, scenaristkinja Biljana Maksić i reditelj Vladimir Mančić.

U sklopu edukativnog programa, radionicu filma za osnovce „Filmkultura“  vodiće Maša Seničić i Ivan Stojiljković iz oganizacije „Fimkultura“, kao i reditelj Kosta Đorđević.

 

izvor:C.K.V foto:fcs.rs

Prikaži više

Slične objave

Close