VestiInformacije

Velika Šansa za studente!

Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu poziva studente na stručnu praksu koja će se tokom 2018. realizovati u javnim preduzećima, stručnim ustanovama i agencijama Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na spisku ovih preduzeća nalaze se Er Srbija, Aerodrom Nikola Tesla, Srbija Kargo, JAT Tehnika, Železnice Srbije, Infrastrukura Železnice Srbije, Agencija za bezbednost saobraćaja, Građevinska direkcija Srbije, Saobraćajni institut CIP, Uprava za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu i Agencija za upravljanje lukama.

Program prakse, preko koje će više od 300 studenata steći svoje prvo radno iskustvo u struci, biće realizovan u tri ciklusa: prvi će početi 5.februara, drugi će biti u julu, a treći u novembru. Trajanje prakse će biti definisano za svakog studenta u skladu sa zahtevima odgovarajućeg studijskog programa i u dogovoru sa supervizorima prakse iz preduzeća i ustanova koje učestvuju u programu.

Najviše mesta za praktikante otvoreno je za studente Elektrotehničkog, Saobraćajnog i Mašinskog fakulteta, kao i za studente Fakulteta organizacionih nauka, Pravnog, Građevinskog, Ekonomskog, Geografskog, Fakulteta bezbednosti, Arhitektonskog, Šumarskog, Fakulteta političkih nauka, Tehnološko-metalurškog, Poljoprivrednog, Rudarsko-geološkog, Hemijskog i drugih.

Za prvi ciklus stručne prakse prijavljivanje je do 22. januara, isključivo elektronskim putem na portalu www.studentskapraksa.com. Potrebno je da student napravi korisnički nalog u zoni za studente i doda svoju biografiju, a zatim da odabere željenu poziciju iz baze praksi i izvrši prijavu.  Studenti koji su se već registrovali na portalu ne moraju to da rade ponovo, već samo da odaberu praksu za koju žele da se prijave.

Stručna praksa u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture realizuje se drugu godinu za redom, i rezultat je izvanredne saradnje Univerziteta u Beogradu i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U prethodnoj godini praksu je uspešno završilo preko 280 studenata.

Prikaži više

Slične objave

Close