VestiInformacije

VREDNA DONACIJA JAPANSKOG DRŽAVLJANINA VAKAI KIJURUA SREDNJOJ ŠKOLI

Stigla peć za pripremanje hrane.Primopredaji prisustvovao državni sekretar Ministarstva rada Srbislav Cvejić

Srednja škola Mionica je juče dobila donaciju u vidu peći za pečenje svih vrsta peciva i za pripremu gotovih jela. Sredstva za kupovinu mašine u iznosu od 3.800 evra donirao je japanski državljanin Vakai Kijuru sa namerom da pomogne mioničkom kraju koji su 2014. godine pogodile razorne poplave.

Ceremoniji primopredaje individualne donacije japanskog državljanina u Srednjoj školi “Mionica“ prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbislav Cvejić, predsednik opštine Mionica Boban Janković sa saradnicima, kao i učenici, nastavno osoblje i rukovodstvo mioničke srednjoškolske ustanove. Državni sekretar je izrazio žaljenje što Vakai Kijuru nije bio u mogućnosti da prisustvuje svečanosti i zahvalio mu na nesebičnoj brizi i humanosti koju je pokazao prema građanima Srbije, ističući da je njegov čin pokazao da srpsko-japanske odnose odlikuje dugogodišnje prijateljstvo, solidarnost i saradnja. Cvejić je pozvao i i druge strane državljane, ali i građane naše zemlje, kao i društveno odgovorne kompanije da slede Kijuruov primer.

  • Želim pre svega da se zahvalim našem donatoru u svoje lično ime i

u ime naših srednjoškolaca i svih građana opštine Mionica. Ova donacija gospodina Kijurua je višestruko korisna kako za našu opštinu, njeno stanovništo, tako i za Srednju školu Mionica kojoj će ovo biti osnovno sredstvo za rad. Srednja škola “Mionica“ obrazuje pre svega profile ugostiteljskog smera, tako da će naši srednjoškolci moći da iskoriste ovu donaciju za sticanje novih praktičnih znanja-istakao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Srednju školu “Mionica“ trenutno pohađa 145 učenika trogodišnjih obrazovnih profila kuvar, konobar i poslastičar i četvorogodišnjih obrazovnih profila turistički tehničar, ekonomski tehničar i finansijski tehničar, a škola je verifikovana i za smer trgovac. Za ovu školsku godinu mioničkoj srednjoškolskoj ustanovi je od Ministarstva prosvete odobreno da upiše dva odeljenja, kombinovano odeljenje kuvar/konobar u trogodišnjem trajanju i odeljenje turističkih tehničara u četvorogodišnjem trajanju. Na raspolaganju je bilo 60 mesta i za razliku od prethodnih godina sva su popunjena još u prvom upisnom krugu.

Prikaži više

Slične objave

Close