Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeRegion

11 maja u organizaciji Evro turs organizjue Izlet na reku Gradac

Klisura reke Gradac je jedan od najlepših izleta u Srbiji za sve ljubitelje prirode, istorije i duhovnosti, kao i tradicionalne srpske kuhinje i gostoprimstva. Dugi niz godina je bio malo poznat široj javnosti, ali ga u poslednje vreme posećuje i sve veći broj stranaca. Zbog svoje lepote i raznolikosti, bogatog biljnog i životinjskog sveta, kao i značajnih manastira, kanjon reke Gradac spada u najiteresantnija izletišta u ovom delu Srbije. Zbog čega je to tako, imaćete priliku da se uverite na izletu koji organizujemo.

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak grupe je u 8 časova sa dogovorenog mesta. Vozimo se putem prema Valjevu do etno domaćinstva Kumova vodenica, gde možete kupiti domaće brašno, popiti domaći sok, kafu i rakiju.

Dalje nastavljamo prema Valjevu i manastiru Lelić, koji je zadužbina Svetog vladike Nikolaja Velimirovića, po mnogima najvećeg prosvetitelja Srba posle Svetoga Save. U manastiru ćemo se upoznati sa njegovim životom i delima i posetiti Crkvu i muzej.

Nakon toga, odlazimo do mesta Ćelije, gde napuštamo autobus i krećemo na pešačenje. Spuštamo se niz stepenice prema reci Gradac, pored koje ćemo uživatu u laganoj šetnji i čarima ovog pravog bisera Valjevskog kraja i čitave Srbije.

Gradac se smatra jednom od najčistijih reka u Srbiji, što potvrđuje prisustvo pastrmke potočarke, te je on ujedno i raj za ribolovce.

Našu šetnju nastavljamo do brvnare i vodenice Ekološkog društva Gradac, gde ćemo se odmarati i uživati na livadi pored same reke. U povratku ćemo posetiti etno domaćinstvo “Skok po skok”, gde se možete osvežiti i ručati.

Sledi poseta obližnjem manastiru Ćelije u kome je živeo i upokojio se Prepodobni ava Justin Popović. Ovde ćemo čuti nekoliko zanimljivih priča vezanih za sam manastir i njegov život. Nakon toga se vraćamo u autobus, istim stepenicama kojima smo sišli, ali sada uzbrdo.

Ova pešačka tura je dugačka 8 km i nije kondiciono zahtevna, osim uspona stepenicama gde ćemo praviti češće pauze i odmarati na klupama pored puta.

Povratak za Beograd je planiran do 22 časa.

CENA PO OSOBI: 1.500,00 din.

Uplata u turistickoj agenciji Evro-turs, Beograd, Požeška 80.
0113555025
http://www.evro-turs.rs/?gradac-valjevski-biser

Informacije i prijave: vodič Nenad Jovanović 065 9922782
byfootsoul@gmail.com

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!