ВестиПолитика

15. susret Putina i Vučića govori o odnosima dva lidera

Šta Vladimir Putin misli o Aleksandru Vučiću najbolje govori to što će se šef ruske države uskoro po 15. put sastati sa srpskim predsednikom, kako bi s njim razmenio mišljenje o važnim stvarima za našu zemlju, izjavio potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je na taj način odbacio najnovije tvrdnje Vuka Jeremića o neiskrenom i licemernom odnosu Srbije prema Rusiji i podsetio Jeremića da je upravo vlast kojoj je on pripadao isključila Rusiju iz procesa rešavanja pitanja Kosova i Metohije.

Stefanović u izjavi za Tanjug podseća i da upravo današnja Srbija nije uvela sankcije Rusiji, uprkos velikim pritiscima.

Ono što zabrinjava, ističe ministar Stefanović, nisu Jeremićeve neosnovane tvrdnje, već njegova najava o mešanju spoljnog faktora u promenu narodne volje u Srbiji.

„Šta Vladimir Putin misli o Aleksandru Vučiću, uveren sam da će nam pokazati i sam za nekoliko dana, tokom zvanične posete Republici Srbiji. Podsetiću da će to biti 15. susret predsednika Srbije i predsednika Rusije što dovoljno govori o želji Putina da sa Vučićem razmeni mišljenje o važnim stvarima za našu zemlju“, istakao je Stefanović u izjavi Tanjugu.

Besmisleno je, dodaje, da o odnosima Aleksandra Vučića i Vladimira Putina govori čovek, koji, poput Jeremića, danas može da se sastane samo sa penzionisanim predsednikom neke mesne zajednice.

Srbija, kaže Stefanović, poštuje ono što je Rusija uradila za nju i pokazuje to i kada je teško, kao što recimo nije uvela sankcije Rusiji uprkos velikim pritiscima.

„Međutim, upravo je Vuk Jeremić, zajedno sa Ðilasom, Tadićem i Borkom Stefanovićem, koji su činili tadašnju vlast, značajno smanjio šanse Srbije da se bori za svoj suverenitet na Kosovu i Metohiji“, naveo je ministar Stefanović.

„Katastrofalnim odlukama te vlasti, odlučivanje o statusu Kosova i Metohije izmešteno je iz Ujedinjenih nacija u okvire Evropske unije i zato danas imamo briselski dijalog, u kojem ne učestvuju ni Rusija, ni Kina, već države koje su u velikom broju priznale takozvanu nezavisnost Kosova“, kazao je Stefanović.

Podseća i da je jedna u nizu pogubnih odluka u vreme vlasti Jeremića, Ðilasa, Tadića i drugih bilo i postavljanje pitanja pred Međunarodnim sudom pravde, na koje smo dobili odgovor da proglašenje takozvane nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

Upravo je ta odluka, ističe, pokrenula talas novih država koje su priznale tzv. nezavinost Kosova.

Takođe, u vreme njihove vlasti uvedena je granica i carina na Jarinju i Brnjaku, između dva dela teritorije Republike Srbije, što dovoljno govori o štetočinskoj politici koju su vodili Jeremić i tadašnja vlada, rekao je Stefanović.

Prema njegovom mišljenju, međutim, posebno je zabrinjavajuća najava Jeremića o mešanju spoljnog faktora u promenu narodne volje u Srbiji, pa bi bilo dobro, kaže Stefanović, da nam Jeremić otkrije na koje strane sile računa da bi mogle ponovo da ga vrate u fotelju.

Očigledno, dodaje, svima smeta što Aleksandar Vučić vodi politiku nezavisne i suverene Srbije.

„Uostalom, prezir koji oseća prema Jeremiću najjasnije je pokazao narod naše zemlje svaki put kada je Jeremić izašao na izbore. Jedini koji možda i dalje gaji naklonost i simpatije prema Vuku Jeremiću je Patrik Ho i siguran sam da je ta ljubav obostrana. Iz više miliona razloga“, zaključio je Nebojša Stefanović.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2019/01/02/15-susret-putina-i-vucica-govori-o-odnosima-dva-lidera/

Uspon
Back to top button