ВестиИнформацијеКолумнеКултураПривредаРегионСпортХроника

Juče je završena predaja predloga za nagradu grada Valjeva !

 

Награда града Ваљева додељује се сваке године поводом прославе Празника града Ваљева, 20. марта. Може бити додељена појединцу, групи за заједничко дело или правном лицу, а може се доделити истом субјекту више пута.

Председница Комисије за доделу Награде града Ваљева др Зорица Јоцић је захвалила граћанима Ваљева на предатим предлозима, јер ће самим тим и Комисија којом председава моћи да изабере добитнике који својим квалитетом и ангажовањем заслужују да добију ово признање.

„Награда града Ваљева се додељује  за дело које представља највредније достигнуће у Ваљеву у 14 области: привреда, пољопривреда, образовање и васпитање, стваралаштво и постигнуће ученика и студената, наука, иновација и проналазаштва, урбанизам и архитектура, заштита животне средине, медицина и брига о здрављу, социјална заштита и хуманитарни рад, хуманост, уметност и култура, чување и неговање традиције ваљевског краја, информисање и друштвено ангажовање и спорт. Могу се доделити и специјалне награде: за животно дело, хуманитарни рад и бригу о људима, као и за афирмацију града.

Писмени предлози треба да садрже информацију о кандидату који се предлаже, затим његову радну биографију, документацију са његовим делом или постигнућем. То могу бити различите критике, стручна мишљења. Материјал може бити достављен у штампаној форми или на ЦД-у. Све оно што предлагачи сматрају да је битно, треба доставити да би Комисија имала што бољи увид.

Комисија броји 11 чланова и ове године је формирана нова комисија. Ми доносимо предлог, који се упућује Скупштини, која доноси Одлуку о додели награде. Нама је јако стало да Град покаже да, додељујући награде и позивајући овако јавно да нам што више стигне предлога, уважавамо своје најбоље људе, односно њихова достигнућа и да је Граду Ваљеву стало до тако квалитетних људи“, закључила је председница Комисије др Зорица Јоцић.

Награда се додељује за дело или постигнуће које је постало доступно јавности  у периоду од 1. јануара до 31. децембра године која претходи години у којој се додељује награда.

Uspon
Back to top button