Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeKultura

27 decembra u Modernoj Galeriji Valjevo Koncert Galine Đorđević

Galina Đorđević je rođena 30. oktobra 1997. godine u Valjevu, gde sa 6 godina počinje da svira violinu u klasi mr. Suzane Radovanović-Perić. Sa 14 godina završava OMŠ „Živorad Grbić“ u klasi prof. mr Snežane Stevanović i postaje učenik Srednje muzičke škole „Mokranjac“ u Beogradu, gde je imala prilike da bude u klasi prof. Vladimira Markovića, prof. Gorana Kentere i prof. Venie Žarković.

Galina je još od malih nogu učestvovala na međunarodnim takmičenjima u Valjevu, Beogradu, Aranđelovcu, Šapcu, Senti i na Ubu, kao i u Temišvaru, i osvajala najviše nagrade.Po završetku srednje muzičke škole, odlučuje se da započne studije violine na Akademiji za muziku i dramu Geteborškog Univerziteta u Švedskoj, u klasi prof. Tobiasa Granma. Tokom studija u Švedskoj, imala je prilike da učestvuje na prestižnom Internacionalnom muzičkom takmičenju u Štokholmu, aktivno je nastupala ne samo kao solo izvođač, već i kao član raznovrsnih kamernih ansambala i Simfonijskog orkestra Univerziteta.

Diplomira u junu 2019. godine i upisuje Master studije na Univerzitetu Severne Dakote u Grand Forksu,u Americi, gde je u klasi čuvenog dr. Alehandra Draga. Iako na samom početku svojih Master studija, u novembru 2019. godine Galina učestvuje na Takmičenju za mlade umetnike u Bizmarku, a u budućnosti je očekuju takmičenja u Grand Forksu, Valjevu i Portoriku. Galinino muzičko obrazovanje su upotpunili i mnogi master-klasovi kod eminentnih svetskih muzičara kao što su Timur Meljnik (Beč), Tatjana Balašova (Rusija), Maja Jokanović i Dragan Sredojević (Srbija). Nastupala je u Kući Đure Jakšića, UK Parobrod, KC Rakovica, KC Čukarica, Muzeju Narodnog pozorišta, u mnogobrojnim katedralama širom Švedske, kao i u čuvenoj sali Konserthuseta u Geteborgu, kao član Simfonijskog orkestra Geteborškog Univerziteta.

Program:
J. S. Bach – Sonata No. 1 u g-molu za solo violinu, Adagio
H. Wieniawski – Polonaise Brillante No. 2 u A-duru, Op. 21
F. Mendelssohn – Koncert za violinu u e-molu, Op. 64, Allegro molto appassionato
A. Grgin – Balada za violinu i klavir
J. Hellmesberger – Serenade Siciliano za tri violine i klavir
izvode: Galina Đorđević i trio „MiSS“

klavirska saradnja: prof. Milica Prodanović

gost koncerta: trio MiSS

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!