Вести

JKP Vodovod raspisao poziv za ponudu prodaje sekundarne sirovine- отпада

  1. Право учешћа имају сва правна лица регистрована за промет и прераду секундарних сировина који испуњавају услове из Закона о управљању отпадом (Сл.гласник РС бр. 36/09, 88/10, 14/16, 95/18 – др. Закон и 35/2023)

Поред испуњења општих услова, од понуђача се захтева:

  • Опремљеност одговарајућим транспортним средствима, механизацијом и алатима потребним за сортирање, утовар, сечење и превоз отпада, што се доказује прилагањем одговарајућих докумената уз фотокопију саобраћајне дозволе или уговора о закупу
  • Решење о интегралној дозволи за сакупљање, складиштење, третман и транспорт неопасног отпада издато од надлежног Министарства или другог надлежног органа (фотокопија)
  • Решење о издавању дозволе за сакупљање и транспорт опасног и неопасног отпада издато од стране надлежног органа
  • Решење о интегралној дозволи за третман, односно складиштење неопасног и опасног отпада издато од стране надлежног органа
  1. Сечење, паковање, утовар, транспорт и упутства за попуњавање докумената о кретању отпада, врши купац својом радном снагом, алатом и механизацијом. Рашчишћавање места складиштења секундарних сировина врши купац својим средствима и о свом трошку.

Секундарне сировине продају се у виђеном стању, без права на приговоре и рекламације након извршене примопредаје робе.

Количина преузетог отпада – секундарних сировина одређује се мерењем на сетификованој колској ваги, уз присуство представника генератора и оператора отпада на трошак купца. Мање количине мере се на малој ваги. Уговор са изабраним понуђачем закључује се са роком важења од годину дана.

Изабрани понуђач је дужан да се у року од 48 сати одазове на писани позив продавца за припрему и преузимање материјала и исто врши радним даном од 700 до 1500.

  1. Понуђач је дужан да уз понуду достави следећу документацију:
  • Извод из АПР-а или другог надлежног органа, не старије од датума објављивања позива за продају предметног отпада. Уколико је наведени доказ јавно доступан на интернет страници надлежног органа, понуђач није у обавези да га достави, али је дужан да наведе тачну интернет адресу тражених података ради провере њихове истинитости.
  • Потврду о извршеној пореској регистрацији
  • Потвда из АПР-а или прекршајног суда да понуђачу-правном лицу или предузетнику није изречена мера забране обављања делатности. Потврда не може бити старија од два месеца од датума oбјављивања позива за прикупљање понуда и мора се односити на период од две године од датума издавања потврде.
  • Уверење Пореске управе Министарства финансија да је понуђач-правно лице или предузетник измирио доспеле порезе, доприносе и друге јавне дажбине, као и Уверење Управе јавних прихода Града, односно Општине, да је понуђач- правно лице или предузетник, измирио обавезе по основу локалних јавних прихода. Наведена уверења не могу бити старија од два месеца од датума oбјављивања позива за прикупљање понуда. Потврда о извршеном евидентирању за ПДВ.
  • Копије картона депонованих потписа лица овлашћених за располагање средствима текућих рачуна код свих пословних банака. У случају промене   овлашћених лица, Купац је дужан да достави писани документ о тој промени. Напомена: Понуђач, који је уписан у јединствени Регистар понуђача Агенције  за        привредне регистре,                није              у          обавези            да     достави горе наведену  документацију, већ је дужан да наведе интернет адресу на којој се може  проверити тврдња о упису у Регистар понуђача АПР-а, или да приложи  фотокопију Решења о упису у Регистар понуђача Агенције за  привредне           регистре.
  • Документе којима се доказује захтевана опремљеност одговарајућим транспортним средствима, механизацијом и алатима потребним за сортирање, утовар, сечење и превоз отпада са фотокопијом саобраћајне дозволе или уговора о закупу
  • Фотокопију Решења о интегралној дозволи за сакупљање, складиштење, третман и транспорт неопасног отпада издатог од надлежног Министарства или другог надлежног органа
  • Фотокопију Решења о издавању дозволе за транспорт предметног индустријског отпада издатог од стране надлежног органа или важећег уговора о пословно-техничкој сарадњи са оператором, регистрованим за транспорт предметне врсте отпада.

Uspon

Оставите одговор

Back to top button