Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Aleksandar Rajevac dobitnik je Svetosavske nagrade

Direktor ”Valjevske pivare” Aleksandar Rajevac dobitnik je Svetosavske nagrade za 2018. godinu, koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Rajevcu je priznanje uručio ministar Mladen Šarčević, u Vladi Srbije na svečanosti povodom obeležavanja Savindana, školske slave.

Kako je navedeno u obraženju Komisije za dodelu ovog prestižnog priznanja, Aleksandar Rajevac, kao generalni direktor ”Valjevske pivare”, dugi niz godina obezbeđuje sredstva za realizaciju manifestacije Kros RTS-a, priredbe koja promoviše zdrav način života, kako među učenicima u Republici Srbiji, tako i među učenicima dopunske škole van granica Srbije.

”Prepoznao je i podržao realizaciju pilot projekta ‘Obrazovni krug’, kao novi oblik učenja na daljinu srpskog i francuskog jezika, kulture, istorije i tradicije za učenike osnovnih škola u Srbiji i učenike koji pohađaju obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u Francuskoj, čija će se realizacija nastaviti i u 2019. godini i proširiti se na italijanski i nemački jezik. Osim toga, inicijator je konkursa za najbolje đake Valjeva i Kolubarskog okruga. Zahvaljujući Aleksandru Rajevcu, ‘Valjevska pivara’ je postala primer društveno odgovornog preduzeća, koje prepoznaje značaj ulaganja u obrazovanje i daje podsticaj i drugim kompanijama ”, navedeno je u odluci o dodeli  Svetosavske nagrade.

Svetosavska nagrada svake godine se dodeljuje zaslužnim pojedincima, ustanovama i kompanijama za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Ove godine ovo visoko priznanje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dobilo je 27  pojedinaca i institucija, koji su izabrani među 189 kandidata.

Izvor: Ministarstvo prosvete

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!