Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Autorski tekst Aleksandra Vučića: Šta hoćete izbore ili moju glavu?

Vlast u Srbiji dobija se na izborima, istakao u autorskom tekstu predsednik Aleksandar Vučić, a delu opozicije okupljenom oko Saveza za Srbiju poručio da se „spreme za istinu“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je autorski tekst u kojem je pozvao opoziciju da odgovori na pitanje da li hoće izbore ili njegovu glavu.

Analizirajući aktuelnu političku situaciju u državi, šef države i lider Srpske napredne stranke, koja je stožer vladajuće koalicije, ističe da uvek želi da razgovara sa građanima. Priče, kako navodi, nema sa onima koji upadaju na državnu televiziju sa motornim testerama, nose vešala kroz centar srpske prestonice i koji vide siledžijstvo i nasilje kao put do državne kase, privilegija i pljačke.

Autorski tekst predsednika Srpski telegraf preneo je u celosti:

-Deo opozicije koji je okupljen oko Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, a u kom su Vuk Jeremić i njegova Narodna stranka i Boško Obradović, lider Dveri, Vučić podseća na pojmove koje su zaboravili, poput demokratije i slobode. Vlast se u ovoj državi dobija na izborima, što izgleda zaboravljaju oni koji bi prebijanjem novinarki i šamaranjem državnih službenika da uz testere i vešala preuzmu vlast. Izgleda da me nisu dobro razumeli. Ili nisu hteli. Drukčije ne mogu da objasnim činjenicu da je većina medija preskočila onjo što sam rekao u Novom Sadu. A rekao sam da opozicija treba konačno da kaže narodu šta hoće: izbore ili moju glavu. I da je jasno da im se na izbore ne ide, izgubili su, više nego ubedljivo, sve izbore u poslednjih sedam godina. I, ako nisu izbori, šta je cilj? Šta žele da urade kada upadaju u RTS, kada dođu pred Predsedništvo da ga opkole, kada zakazuju skupove na koje će „doći cela Srbija“? I šta će sada da ponesu posle vešala i motorne testere? Salomin poslužavnik? Očigledno da je neko pobrkao pojmove demokratije, slobode, izbora i da je odlučio da dođe na vlast i to tako što će po svaku cenu sa s nje ukloni onoga ko je na izborima dobio 55 odsto glasova. Zato kažite da hoćete moju glavu jer ne postoji način kako vi možete da pobedite – napisao je predsednik i dodao:

– Kako? Pa naći će se neka lica koja će to u „šali“ da izvedu. Baš kao što su se „šalila“ sa vešalima i testerom. I baš kao što se Obradović „šalio“ kada su pretučene Gordana Uzelac i Maja Dragović. Ili kada je nasrtao na Maju Gojković i šutirao članicu republičke izborne komisije. Pa dosta je bilo šale. Vlast se u ovoj zemlji dobija na izborima, a oni koji hoće na drugi način – neka to lepo i kažu. Ne treba da se kriju ni iza dece ni iza svih onih koji jesu, s razlogom ili bez njega, nezadovoljni, ni iza glupih šala. Nego otvoreno do kraja, bez skrivanja činjenica. Pa kada onaj hongkonški „veliki gazda“ izađe da saopšti da sam gotov „do Uskrsa“, neka doda i da to poručuje on koji je dobio 5,66 odsto glasova na izborima. Isto važi i za onog fašistu koji misli da je Ljotić spas za Srbiju i koji je komandovao i upadom na RTS i „opkoljavanjem“ Predsedništva – napisao je Vučić i nastavio:

– Zašto nije lepo rekao da je na istim tim izborima dobio 2,29 odsto glasova? I da mu je u toj činjenici leži pravo da bije sve koji ne misle isto. Onaj treći, koji je sinonim za trgovinu uticajem i koji jeste tajkun, čija firma je u vreme njegove vlasti zarađivala stotine miliona evra, nažalost na tim izborima nije ni učestvovao. Da jeste, prošao bi kao i ova dvojica, ni gore ni bolje. I to zato što je većini u ovoj zemlji, onoj koja ne šeta, ne napada nikoga, ne preti, jasno ko su i šta su, baš kao što im je i jasno da nemam nameru ni da im popustim niti da im se sklonim, pa sve da mi se sva trojica pojave i sa testerama i sa vešalima. Ja nisam izlazna strategija za njihove gluposti niti imam nameru da im je dam. Sa građanima ću da razgovaram uvek, ali sa njima koji misle da su siledžijstvo i nasilje put do držvane kase, privilegija i pljačke nemam nameru. Nikada – poručio je Vučić.

– U politici sam 25 godina. Gubio sam izbore, dobijao, bio na vlasti, odlazio sa vlasti i nikada ništa nisam uradio na silu. Znao sam da čestitam pobedniku, a pretio nisam ni kada su me sitne političke kombinacije sprečavale da budem na mestu koje sam glasovima dobio. Politiku doživljavam kao način da ostvarim svoje ideje i svoj program. Ne mislim ni da sam nepogrešiv ni nesmenjiv. Imam samo tu manu da ne umem da ćutim kada treba da se kaže istina. Pa kada mi kažu da sve ovo rade zbog „slobode medija“, ne mogu da ne pitam kome ona fali. Onima u Danasu, Ninu, Vremenu, Blicu ili na N1? Ili samo Pinku i Informeru, kako oni kažu? Kao što ne umem da ne primetim, kada im smeta RTS, da u toj kući u poslednjih sedam godina nije promenjen nijedan urednik od svih koje su postavili baš ovi koji bi sada da ih vaspitavaju testerama. Ne ćutim ni kada pominju izborne uslove, koje takođe nisam menjao, oni su ih napravili i dan-danas im odgovaraju više nego mojoj stranci. A najmanje ću da budem mutav na lažnu predstavu koju prave, na gomilu izmišljenih i izmaštanih razloga, nego ću vrlo otvoreno ponovo da pitam: Šta tačno hoćete? Izbore ili moju glavu? – upitao je predsednik i nastavio:

– I nemojte da lažete pošto na izborima i to znate i vi i ja, za vas ne bi glasali ni svi koji šetaju i „opkoljavaju“ Predsedništvo. To je pozornica na kojoj se pokaže sva vaša mizerija i sva vaša snaga, od po nekoliko postotaka glasova. Što se vama čini sasvim dovoljno. Da izigravate revolucionare i skinete poneku glavu. Moju, pre svih ostalih. Problem je u tome što ja, sa tim vašim snovima, nikakav problem nemam. Imate vi, jer ne smete glasno da ih izgovorite. I imate vi zato što je Srbiji sasvim jasno šta tačno hoćete. I odgovoriće vam. Ne na ulici, pošto to, po cenu sopstvene glave, neću to da dozvolim. Na izborima ćete dobiti odgovor. Baš onakav kakav i zaslužujete. Jasan i precizan, pravi odgovor za one koji misle da je Srbiju danas moguće lagati na isti način na koji su je lagali i juče. I tu vam ni testera n ivešala neće pomoći. Istina je, na vašu žalost, ipak malo moćnije oružje. Spremite se za nju – zaključio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!