ВестиРегион

Beogradski lekari ne pamte ovakav slučaj: DEVOJČICA (13) se porodila i donela na svet DEVOJČICU! Detalji će vas ŠOKIRATI

Devojčica iz Niša, stara svega 13,5 godina porodila se u Ginekološkoj klinici “Narodni front” i na svet donela devojčicu, tešku skoro tri kilograma.

Ona je u poodmakloj trudnoći, u 38. nedelji, primljena u “Front” i iznenadila sve lekare, koji se dosad nisu susretali sa ovakvim slučajem, u koji će morati da se uključi i socijalna služba, s obzirom na to da se radi o maloletnom detetu.

Nakon dve nedelje, ona je ponovo primljena u porodilište i u utorak uveče rodila je zdravu devojčicu.

Tokom dana lekari su joj dali epidural, kako bi lakše podnela sve, ali se porođaj u jednom trenutku iskomplikovao jer je mlada mama odjednom dobila temperaturu, zbog čega je na kraju porođaj završen carskim rezom.

Ova maloletnička trudnoća nije sakrivena od roditelja, budući da je majka svakodnevno posećivala dok je bila u bolnici, a devojčica je i udata za dečaka starog 15 godina, sa kojim je sada i dobila dete.

Inače, prema statistici, u „Narodnom frontu“ u 2015. godini bilo je 2.293 maloletničkih trudnoća koje su se završile rađanjem. Čak 25 porodilja bilo je mlađe od 15 godina. Isto tako, 631 devojčica je odlučila da ne rodi bebu, odnosno prekinule su trudnoću. Od tog broja, dve su bile mlađe od 15 godina.

[hr style=“double“]Izvor: Blic; Foto: Printscreen Youtube[hr style=“double“]

Uspon
Back to top button