ВестиИнформације

Билатерални односи Србије и САД постављени на снажним темељима

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorom za južnu i centralnu Evropu u Stejt Departmentu SAD Metjuom Palmerom, sa kojim je razmotrio mnogobrojne teme od zajedničkog interesa, pre svega srpsko-američke bilateralne odnose, situaciju u regionu i napore Srbije u sprovođenju društvenih i ekonomskih reformi.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, konstatovano je da su bilateralni odnosi dveju zemalja postavljeni na snažnim temeljima i da se razvijaju u dobrom smeru.

Američki zvaničnici ponovili su podršku SAD naporima Srbije da ispuni uslove EU za članstvo, i naglasili da Ambasada SAD u Srbiji kroz različite programe podržava Vladu Srbije u evrointegracijama.

Premijer Vučić, direktor u Stejt Departmentu Palmer i ambasador Skot razmotrili su regionalnu situaciju i zaključili da je važno promovisati bolje odnose u regionu zapadnog Balkana.

Srpski premijer je istakao da bi izgradnja infrastrukture i bolja ekonomska saradnja bez trgovinskih prepreka najviše učinile za razvoj regiona, ali i cele Evrope, i pružile značajan doprinos očuvanju mira i stabilnosti.

Dvojica američkih diplomata iskazala su zahvalnost premijeru Vučiću za njegovo liderstvo i posvećenost ispunjenju ovog cilja.

Uspon
Back to top button