Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Bolje snabdevanje Dupljaja električnom energijom

U selu Dupljaju danas je počela izgradnja nove trafo-stanice i dva kilometra niskonaponske mreže, čime će se rešiti problem u snabdevanju električnom mrežom domaćinstava ovog sela, udaljenog deset kilometara od Valjeva.

Rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković je rekao da grad Valjevo i EPS sarađuju u pripremi i realizaciji ovog posla i da je danas radostan dan za meštane ove mesne zajednice.„Ovom rekonstrukcijom niskonaponske mreže, 58 domaćinstava u ovom selu će dobiti kvalitetnije snabdevanje elektičnom energijom, samim tim grad Valjevo na ovaj način brine o meštanima ovog sela.

Ova domaćinstva su imala jako loše snabdevanje električnom energijom, nisu imali zadovoljavajući napon. Ovom rekonstrukcijom i trafo-stanicom, koja će biti snage od 50 kilovata će zadovoljiti potrebe tih domaćinstava, gde će imati napon bez oscilacija i nesmetano će moći da rade i žive u ovom selu.Elektrodistribucija Valjevo je izvođač radova, čija je vrednost oko 3,5 miliona dinara. S obzirom da je trafostanica oko 50 godina već ovakva, došlo je na red da se ona uradi, a shodno prioritetima i finansijskim mogućnostima, Elektrodistribucija će rekonstruisati mreže i u drugim selima. Danas počinju radovi na projektovanju, a rok izvođenja radova je 90 dana“, rekao je Branko Vuković danas u Dupljaju.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!