ВестиСпорт

Borac ojačava – još dvojica u Arsićevom stroju

Borac nastavlja da se pojačava pred početak nove, po svemu sudeći naporne sezone. Roster čačanskog tima bogatiji je za dva nova imena. U klub je juče stigao korpulentni Svetozar Stamenković (28 godina, 206 cm), igrač koji popunjava poziciju krilnog centra. Takođe, Borac je parafirao ugovor i sa mladim bekom Adijem Alikadićem (19 godina).

O očekivanjima u novoj sredini Svetozar Stamenković je kazao.

„Prvi mi je dan u novom klubu. Mora da prođe period adaptacije. Naravno, očekivanja su velika. Borac je odličan klub, drago mi je što sam u Čačku, jednom od najvažnijih košarkaških centara bivše Jugoslavije. Ponosan sam što sam postao deo ovog tima. Poznajem ljude koji vode klub, trenera Jovicu Arsića, pojedine igrače, tako da smatram da imam dobru budućnost u timu. Uzgred, ugovor je potpisan na godinu dana“, reči su novog igrača Borca.

Borac će igrati dva takmičenja, KLS i ABA 2 ligu, sigurno je da klub očekuje naporna sezona.

„Naravno, neće biti ni malo lako. U obe lige učestvuju ozbiljni klubovi, tako da nas očekuju veliki izazovi. Ipak, smatram da će sve treningom biti ukomponovano, i da ćemo spremno dočekati početak sezone“, dodao je Stamenković.

Svetozar Stamenković je profesionalnu karijeru započeo u FMP Železniku, a nastupao je za mnoge klubove u inostranstvu. U sezoni 2017/18. nastupao je za Slaviju iz Košica.

„Prethodnih godina nastupao sam u inostranim klubovima. Sada sam dospeo u Čačak, tako da se ovde moram dokazati. Borac igra u regionalnom takmičenju, tako da će tu biti prostora i za moj napredak“.

Borac je na tri godine parafirao ugovor i sa Adijem Alikadićem, mladim reprezentativcem Bosne i Hercegovine i osvajačem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za kadete 2016. godine. Reč je o talentovanom i mladom beku, kome košarkaški stručnjaci predviđaju svetlu budućnost.

„Zaista mi je drago što sam potpisao za Borac. Ovde sam već neko vreme, svi u klubu su me lepo primili. Zadovoljan sam kako prolazi trenažni proces. Najmlađi sam u timu, tako da moram puno da se trudim i dokazujem“, reči su novog beka čačanskog tima.

U Čačku se i danas sećaju memorijalnog turnira „Haris Brkić“ iz 2015. godine. Naime, tada je Alikadić uspeo da ubaci Borcu u polufinalu 54, a Partizanu u finalu 43 poena. Još tada je nagovestio da poseduje veliki igrački potencijal.

„To je bilo pre tri sezone na turniru koji je odigran u Čačku. Verovatno su me već tada ljudi iz Borca zapazili. Bilo je priče i prošle godine da dođem u Čačak, ali se to realizovalo tek sad“, izjavio je Alikadić.

Borac je klub bogate tradicije u kom su stasali mnogi legendarni igrači. Ne bez razloga je Alikadić odabrao baš tim iz grada na Moravi za nastavak karijere.

„Prošle sezone igrao sam za KK Bosna Rojal koja ima bogatu tradiciju. Sada sam došao u Borac koji je takođe veliki klub. To je samo jedan razlog više da se dodatno trudim. Plus, tu je i publika koja pruža ogromnu podršku timu. Nedavno smo igrali prijateljsku utakmicu koju je pratio veliki broj navijača. Mogu da zamislim kako će tek biti kada bude krenula sezona“, zaključio je mladi Adi Alikadić.

https://infosvetionik.rs/2018/09/03/borac-ojacava-jos-dvojica-u-arsicevom-stroju/

Uspon
Back to top button