Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Brnabić potvrdila saznanja Informera: Vučić napustio prostorije stranke, rekao „Evo vi ste pametni, uzmite sada, pa vodite stranku!“

Premijerka Srbije Ana Brnabić potvrdila je u gostovanju na TV Prva jučerašnja saznanja Informera da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio najbližim stranačkim saradnicima u SNS da je jako nezadovoljan rezultatima referenduma, a naročito kampanjom i zalaganjem funkcionera naprednjaka.

Kako je Informer juče pisao, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je najbližim stranačkim saradnicima u SNS da je jako nezadovoljan rezultatima referenduma, a naročito kampanjom i zalaganjem funkcionera naprednjaka.

– Evo, vi ste pametni, uzmite sada pa vi vodite stranku! – poručio je Vučić najbližim saradnicima.

Naši izvori su rekli da je lider SNS bio strašno besan i da je govorio tiho i odlučno.

– Predsednik je rekao da ne razume da je toliko mnogo oportunista u SNS, ljudi koji stranku koriste samo za ličnu korist i privilegije, a ne rade gotovo ništa kad su u pitanju najvažniji državni i nacionalni interesi… – rekao nam je naš sagovornik.

Brnabić potvrdila, predsednik Vučić nezadovoljan!

Premijerka je navela da je zadovoljna izlaznošću, kao i rezultatom, ali je objasnila da Vučić nije zadovoljan rezultatom.

„On nije vikao, bio je potpuno miran. Zadovoljan je što smo uspeli da izguramo ovakvu važnu reformu, ali nije zadovoljan rezultatma, odnosno time što je značajan deo iz naše stranke glasao ‘ne’ i pozivao da se glasa za ‘ne’. Napustio je prostorije stranke i rekao: ‘Evo vi ste pametni, uzmite sada, pa vodite stranku’ i otišao je čovek“, navela je ona i istakla da Vučić odbija da se kandiduje za predsednika SNS-a.

Referendum

„To je oblast vladavine prava koja obezbeđuje kako će se razvijati naša budućnost. Ovo je važno ne samo za strane investicije… Nešto što nam govori da li je naše sudstvo efikasno, da li dovoljno brzo reaguje, da li se presude donose u razumnom roku“, kaže Brnabić.

Ona je isakla da je to bila primedba i investitora.

„Kada je DS bio na vlasti 2009. godine, mi smo u jednom danu izgubili 838 sudija. Pod plaštom reforme pravosuđa, bila je politička čistka. Narod je to platio 44 miliona evra, a kao posledica smo imali tri samoubistva, jer su završili bez posla u nemaštini. Srbija 2021, 2022, promena ustava da se garantuje samostalnogst sudstva i tužilaštva, da sudije biraju sudije, što će garantovati odgovornost i efikanost… Nema ‘miga’ odozgo, oni su ti koji biraju“, dodala je ona.

Šta je referendum pokazao?

„Najmanje dve stvari je pokazao ovaj referendum… Kakva je Srbija bila 2009. i kakva je Srbija danas, a druga stvar koju nisam očekivala – nepobitan dokaz da će se ujediniti svi – i levica i desnica i evroskeptici i evrofanataici, protiv Aleksandra Vučića, pa makar bila to tema reforma pravosuđa i evrointegracije… To je strašno i skandalozno“, istakla je Brnabić za TV Prva.

Govoreći o manjoj izlaznosti, ona je istakla da građane to nije interesovalo u tolikoj meri, jer je usko stručna tema i dodala da većina građana i nije znala kako su se ranije birale sudije.

„Ne možete da objasnite građaninu šta se sada menja, ako ne zna kako su ranije birani sudije“, rekla je premijerka Brnabić i navela je da su na izlaznost uticali koronavirus, kao i odmori.

izvor:informer.rs

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!