Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Brnabić: Srbija pozvana na Samit demokratije u SAD

Srbija je dobila pozivnicu za decembarski Samit demokratije koji u Vašingtonu organizuje predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, potvrdila je ranije pisanje Tanjuga o prispeću pozivnice za samit, prilikom uključenja u Dnevnik 2 Radio Televizije Srbije.

Brnabić je vest da je Srbija pozvana na Samit demokratije ocenila kao dobru i istakla da nema razloga za euforiju.

“Predsednik Aleksandar Vučić će učestvovati onlajn. Dobili smo pozivnicu, što govori o svom licemerju i besmislenosti kritika i u zemlji i iz regiona”, zaključila je Brnabić.

Pre dva dana, pojedini portali su izjavu ambasadora SAD-a Entonija Godfrija o učesnicima na samitu, objavljivali pod naslovom da “Srbija neće biti pozvana”.

 

Brnabić je boravila na obeležavanju 75. godišnjice Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) u Parizu.

Tom prilikom je istakla rešenost Vlade za veći angažman u upravljanju tom međunarodnom organizacijom.

Prema njenim rečima, srpska baština na Kosovu i Metohiji ima nemerljiv značaj za nacionalni identitet Srbije, ali i predstavlja deo dragocene evropske i svetske baštine.

“Srbija je ponosna na nasleđe Uneska i nastaviće da insistira na zaštiti svetske kulturne i prirodne baštine kroz listu ugrožene svetske baštine”, rekla je Brnabić.

 

Izvor: RTS

 

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!