Вести

Брнабић: Србија позвана на Самит демократије у САД

Србија је добила позивницу за децембарски Самит демократије који у Вашингтону организује председник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден.

Председница Владе Републике Србије Ане Брнабић, потврдила је раније писање Танјуга о приспећу позивнице за самит, приликом укључења у Дневник 2 Радио Телевизије Србије.

Брнабић је вест да је Србија позвана на Самит демократије оценила као добру и истакла да нема разлога за еуфорију.

„Председник Александар Вучић ће учествовати онлајн. Добили смо позивницу, што говори о свом лицемерју и бесмислености критика и у земљи и из региона“, закључила је Брнабић.

Пре два дана, поједини портали су изјаву амбасадора САД-а Ентонија Годфрија о учесницима на самиту, објављивали под насловом да „Србија неће бити позвана“.

 

Брнабић је боравила на обележавању 75. годишњице Организације Уједињених нација за образовање, науку и културу (UNESCO) у Паризу.

Том приликом је истакла решеност Владе за већи ангажман у управљању том међународном организацијом.

Према њеним речима, српска баштина на Косову и Метохији има немерљив значај за национални идентитет Србије, али и представља део драгоцене европске и светске баштине.

„Србија је поносна на наслеђе Унеска и наставиће да инсистира на заштити светске културне и природне баштине кроз листу угрожене светске баштине“, рекла је Брнабић.

 

Извор: РТС

 

Uspon
Back to top button