Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Čačak: Podeljeni novogodišnji paketići korisnicima usluge lični pratilac deteta

U sali Skupštine grada danas su tradicionalno podeljeni novogodišnji paketići korisnicima usluge lični pratilac deteta.

Ovom akcijom obuhvaćeno je 52 dece, a organizatori su grad Čačak i Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu iz Ivanjice, koji inače obavljaju uslugu lični pratilac u Čačku.

Vladan Milić – pomočnik Gradonačelnika, foto: GZS

Ono je jedan gest pažnje Udruženja iz Ivanjice sa kojima imamo odličnu saradnju. Mi za ovu uslugu izdvajamo 27 miliona dinara za narednu godinu. S tim što smo izdvojili 12 miliona do marta tako da će moći da se poveća broj korisnika ove usluge. Pored toga imamo još dve usluge koje se finansiraju iz budžeta grada, a to su usluge pomoć u kući i usluga personalna asistencija. Mi ćemo i dalje unapređivati usluge u korist korisnika”, izjavio je pomoćnik gradonačenika Vladan Milić.

Snežana Glavinić, foto: GZS

Usluge iz oblasti socijalne zaštite veoma znače korisnicima koji imaju potrebu za ličnim pratiocem. Osim adekvatne institucijalne podrške i najmanja briga o ovoj društvenoj grupaciji je dragocena.

U saradnji sa gradom Čačkom već tradicionalno izdvajamo sredstva i obezbeđujemo novogodišnje paketiće za korisnike naših usluga. Njima ovi paketići mnogo znače, jer ova deca pripadaju osetljivim grupama i moramo i njih svake godine obradovati za novogodišnje praznike”, rekla je Svetlana Glavinić, rukovodilac usluge lični pratilac deteta u Čačku.

Foto: GZS

izvor: GZS

http://infosvetionik.rs/%d1%87%d0%b0%d1%87%d0%b0%d0%ba-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b5%d1%99%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%88%d1%9a%d0%b8-%d0%bf%d0%b0%d0%ba%d0%b5%d1%82%d0%b8%d1%9b%d0%b8/

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!