Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Četvrti dan „Dečje nedelje“

U okviru „Dečje nedelje“ četvrtog dana manifestacije održan je čitalački čas u Dnevnom boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju. Organizatori ove manifestacije su OŠ „Nada Purić“ i Udruženje „Naši snovi“ Valjevo. „Tiha knjiga“ je slogan ovog programa koji su za decu sa posebnim potrebama izveli učenici Osnovne škole „Nada Purić“ . Tema časa je bilo vršnjačko nasilje.

Član Gradskog veća za kulturu Dejan Bogojević koji je ujedno i predsednik Odbora za utvrđivanje i sprovođenje gradskog programa i aktivnosti za vreme trajanja „Dečje nedelje“ je u  ime grada uručio poklone učenicima OŠ „Nada Purić“ i Dnevnom boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju. Poklon grada je  didaktički materijal koji učenici koriste u svakodnevnim radionicama.

Danas je u holu Centra za kulturu otvorena izložba dečjih radova i proglašeni su pobednici sa likovnog konkursa koji je ova ustanova raspisala. Učesnici konkursa su predškolci i učenici svih osnovnih škola Grada Valjeva, uključujući i učenike iz svih osetljivih grupa.  Nagrađenima poklone je uručio član Gradskog veća Dejan Bogojević.

Prvo mesto u mlađoj grupi pripalo je Tijani Pantelić, učenici četvrtog razreda OŠ „Vladika Nikolaj Velimirović“, drugo mesto Stefanu Pavloviću, učeniku prvog razreda OŠ „Milovan Glišić“ iz Valjevske Kamenice, dok je treće mesto pripalo Dimitriju Čaliću, učeniku Prve osnovne škole.

Sara Živanović, učenica sedmog razreda OŠ „Nada Purić“ je osvojila prvo mesto u starijoj grupi, drugo mesto  podelile su  Jovana Ilić i Anđela Branković, učenice petog razreda OŠ „Stevan Filipović“ iz Divaca, a treće mesto dele Petar Marković i Igor Nestorović, učenici petog razreda OŠ „Stevan Filipović“.

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!