Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Čišćenje divljih deponije na Kamenitovcu

Na teritoriji 43 grada i opštine, tokom septembra meseca biće očišćeno oko 500 divljih deponija.

Kao što je već najavljeno, Valjevo je od Ministarstva zaštite životne sredine dobilo sredstva u iznosu od  932.000, dok će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 233.000 dinara,  što je ukupno 1.165.000 dinara za uklanjanje sedam deponija na teritoriji Grada.

Danas je očišćena deponija na Kemenitovcu, koja spada u najkritičnije divlje deponije na teritoriji grada Valjeva, pored deponija u Dupljaju, na Divčibarama, u Rađevom selu na Divljem brdu,  u Sedlarima u zaseoku Veselinovići, na Lozničkom putu kod restorana Megas i  Senjevac na putu za Donju Bukovicu.

Na teritoriji Valjeva ima oko 15 divljih deponija, a tokom ovog meseca biće očišćeno sedam najkritičnijih.

Zahvaljujući ministarki Ireni Vujović i novcu koji je dobijen na konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekta prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2021. godini, a koji je raspisalo

Ministarstvo zaštite životne sredine, biće očišćene deponije koje su u najlošijem stanju.

Nakon očišćene deponije na Kamenitovcu, zamenik gradonačelnika Valjeva Nemanja Petrović je izjavio da će biti pojačane kontrole i nadzor nad očišćenim deponijama i apelovao na sugrađane da budu odgovorni, jer neadekvatno odlaganje otpada utiče na zdravlje svih nas.

Oznake
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!