Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Kultura

Danas počinje 37. Valjevski Jazz Fest

Zvučna imena džez scene na festivalu od 25. do 27. novembra. U Valjevu Maričić, EYOT, Lena Kovačević, Kaliopi, Karamazov, Hadžimanov. Prvog dana, ulaz besplatan.

U duhu aktuelnog trenutka, akcenat će biti na proverenim imenima domaće džez scene, a predstaviće se i ekskluzivni gosti iz regiona.

Program 25. novembra

Program u četvrtak, 25. novembrapočinje koncertima valjevskih bendova: LA band, Blue Train, Medical Doctors, Pilot blues band i Mehanički balet.

Program 26. novembra

U petak, 26.novembra sa početkom u 20 časova, kvartet Vladimira Maričića predstaviće, uz svoj uobičajeni repertoar, aktuelni album „Ibar“.

Sledi koncert niškog fussion jazz benda poznatog i van granica naše zemlje, EYOT.

U susret premijeri filma „Nije loše biti čovek“, u kome se pojavljuje, Lena Kovačević sa bendom predstavlja smooth jazz repertoar.

Program 27. novembra

U subotu, 27. novembra publika će biti u ekskluzivnoj prilici da čuje regionalnu muzičku zvezdu Kaliopi i gitaristu Edina Karamazova.

Jednog od najboljih svetskih lutnjista i gitaristu, Karamazova, valjevska publika će moći da čuje nakon njegove saradnje sa Stingom i mnogim drugim svetski priznatih projektima.

Kaliopi i Karamazov izvešće program sa zajedničkog diskografskog projekta “Oblivion”, koji obrađuje muziku sa raznih kontinenata u aranžmanu za baroknu lutnju, gitaru i vokal.

Vasil Hadžimanov Bend zatvara trodnevni program.

Pomenuti bend je osvojio II mesto posle Čik Korije, na listi fusion jazz bendova „The 41st Annual Jazz Station Awards / The Best Jazz of 2019“, i rado je viđeni gosti valjevske manifestacije.

Uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mera, obezbeđeno je propisano rastojanje između gledalaca ograničenim kapacitetom sale u Centru za kulturu, koja se redovno dezinfikuje.

izvor:konkursiregiona.net

foto :czk

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!