Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

DARKO PRELIĆ NAJBOLJI FRULAŠ

Darko Prelić iz Nove Varoši pobednik je 32. Sabora frulaša Srbije “Oj Moravo”, koji je održano u Prislonici. Prelić, koji se takmičio u kategoriji savremenog muziciranja, dobio je najviše glasova stručnog žirija.

Drugo mesto pripalo je Svetozaru Šutiću, a treće Saški Dimitrijević.

Nagradu za najbolje odsvirano kolo dobio je Jovan Burgić, pesmu je najbolje odsvirao Bogdan Lukić, dok je najveći aplauz publike dobila je Dejana Đokić.

U kategoriji dueta prvo mesto pripalo je Jelisaveti i Svetozaru Šutiću, drugo Saški i Stefanu Dimitrijeviću, dok su treće mesto podelili Dimitrije Nikolov i Veljko Muhailović sa Milanom Vulotićem i Milivojem Sekulićem.

U subotu veče je održano takmičenje u izvornoj kategoriji, a Zlatna frula pripala je Daliboru Todoroviću iz Raške.

U istoj kategoriji nagrada za najbolji duet pripala je Urošu Milanoviću iz Boljevca i Stefanu Radovanoviću iz Metovnice kod Bora.

Sve statue za frule rađene su po idejnom rešenju Božidara Plazinića, akademskog slikara iz Čačka.

Tokom dve takmičarske večeri, učestvovalo je 60 frulaša iz svih delova Srbije, koji su se prethodno plasirali na regionalnim predtakmičenjima.

Ovogodišnji sabor bio je posvećen nedavno preminulom pesniku Dobrici Eriću, koji je dva puta bio domaćin manifestacije.

Čast da bude domaćin 32. Sabora pripala je reditelju Živoradu Ajdačiću, mesto starešine maestru Bori Dugiću, a umetnički direktor bila je etnomuzikolog Svetlana Azanjac.

U okviru Sabora frulaša održan je i koncert Snežane Đurišić, a sve je direktno prenošeno na Prvom programu Radio Beograda.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija Čačka, Savet Sabora frulaša i Mesna zajednica Prislonica, uz podršku grada Čačka, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva kulture i informisanja i Organizacije za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora.

Izvor: Agencija MNA

https://infosvetionik.rs/2019/07/22/darko-prelic-najbolji-frulas/

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!