Вести

Defile vojnog orkestra od Knez Mihailove do Kalemegdana

Paradni orkestar Ministarsta odbrane priredio je danas defile u centru Beograda, kroz Knez Mihailovu ulicu do Kalemegdana, u okviru manifestacije „Dani slobode“ koja traje od 20. oktobra do 1. novembra.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović zahvalio je Vojsci Srbije koja sa Gradom Beogradom učestvuje u obeležavanju ““Dana slobode““ u Beogradu.

On je podsetio da Grad Beograd ove godine manifestacijom ““Dani slobode““ slavi dva važna datuma u istoriji prestonice – 20. oktobar kao Dan oslobođenja Beograda u Drvom svetskom ratu i 1. novembar kao Dan oslobođena u Prvom svetskom ratu.

““Današnjim defileom obeležavamo slavnu ulogu vojske i svih koji su zajedno sa vojskom preživeli golgotu Prvog svetskog rata, a vojni orkestar podseća nas na muzičke numere iz Prvog svetskog rata““, kazao je Mladenović.

On je dodao da je prethodnih dana na više lokacija u prestonici obeležena stogodišnjica oslobađanja Beograda u Prvom svetskom ratu, te da će program biti nastavljen i narednih dana.

Kako je rekao, danas i sutra je besplatan ulaz u Vojni muzej na Kalemegdanu, a za sve posetioce biće organizovani stručni obilasci muzeja i posebno predstavljene bitke iz Prvog svetskog rata.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/10/27/defile-vojnog-orkestra-od-knez-mihailove-do-kalemegdana/

Uspon
Back to top button