Вести

дипломатско-конзуларна представништва Србије су почела да издају параметре за електронску идентификацију

Од данас, 1. фебруара 2023. године дипломатско-конзуларна представништва Србије су почела да издају параметре за електронску идентификацију. Позивамо све наше држављане који живе у иностранству да посете најближу амбасаду или конзулат у којимa ће, на основу важећег идентификационог документа Републике Србије (пасоша или личне карте), моћи да добију параметре и QR код за инсталирање и активацију мобилне апликације ConsentID. Параметри и QR код се издају бесплатно. Апликација ConsentID служи кориснику да на сигуран и поуздан начин потврди свој идентитет преко Портала за електронску идентификацију и пријави се на портал еУправа, ЛПА, еФактуре, еЗдравље, АПР, Мој есДневник, Моја прва плата (а ускоро и ЦРОСО, РФЗО…).
Активирањем апликације Consent ID добија се могућност да путем мобилног телефона или таблета се у било које време и са било ког места изврше електронске услуге које нуде наведене институције.
Више информација, као и листа дипломатско-конзуларних представништава, се могу наћи преко портала еКонзулата https://econsulate.gov.rs/
Uspon
Back to top button