Vesti

diplomatsko-konzularna predstavništva Srbije su počela da izdaju parametre za elektronsku identifikaciju

Od danas, 1. februara 2023. godine diplomatsko-konzularna predstavništva Srbije su počela da izdaju parametre za elektronsku identifikaciju. Pozivamo sve naše državljane koji žive u inostranstvu da posete najbližu ambasadu ili konzulat u kojima će, na osnovu važećeg identifikacionog dokumenta Republike Srbije (pasoša ili lične karte), moći da dobiju parametre i QR kod za instaliranje i aktivaciju mobilne aplikacije ConsentID. Parametri i QR kod se izdaju besplatno. Aplikacija ConsentID služi korisniku da na siguran i pouzdan način potvrdi svoj identitet preko Portala za elektronsku identifikaciju i prijavi se na portal eUprava, LPA, eFakture, eZdravlje, APR, Moj esDnevnik, Moja prva plata (a uskoro i CROSO, RFZO…).
Aktiviranjem aplikacije Consent ID dobija se mogućnost da putem mobilnog telefona ili tableta se u bilo koje vreme i sa bilo kog mesta izvrše elektronske usluge koje nude navedene institucije.
Više informacija, kao i lista diplomatsko-konzularnih predstavništava, se mogu naći preko portala eKonzulata https://econsulate.gov.rs/
Uspon
Back to top button