Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiSport

Ekipa SK „Valjevo 1880“ zauzela je peto mesto na prvenstvu države u Streljastvu

Ekipa SK „Valjevo 1880“ zauzela je, na prvenstvu države održanom proteklog vikenda u Valjevu, peto mesto u kategorijama juniora i juniorki. Najbolji pojedinčani rezultat među Valjevcima imala je Tamara Jeremić koja je zauzela osmo mesto u kategoriji juniorki sa 353 kruga.

U kategorijama pionira i pionirki najuspešniji su bili strelci Streljačkog kluba „Novi Beograd– Ušće“, koji su osvojili oba zlata u pojedinačnoj konkurenciji. U nadmetanju devojaka najpreciznija je bila Anja Knežević („Novi Beograd– Ušće“), koja je postigla i najbolji rezultat dana – 190 krugova. Kod pionira trijumfovao je Dimitrije Fatić („Novi Beograd– Ušće“), sa 183 kruga, koliko je „ubio“ i drugoplasirani Aleksa Rakonjac („Pančevo 1813“), pa je odlučila druga serija, u kojoj je Fatić bio uspešniji. „Crvena zvezda“ je ubedljivo pobedila u ekipnom takmičenju pionirki, dok je u muškoj konkurenciji prvo mesto pripalo „Stražilovu“ iz Sremskih Karlovaca, koje je samo za jedan krug nadmašilo drugoplasirani „Novi Beograd – Ušće“.

„Mladost“ iz Inđije bila je ubedljiva u kategoriji juniora. Strelci ovog kluba su osvojili prvo mesto u ekipnoj konkurenciji i sve tri pojedinačne medalje. Trijumfovao je, sa najboljim rezultatom dana (381 krug), Dimitrije Gaćeša, kome je ovo druga titula prvaka države u samo nekoliko dana, jer ove sedmice je pobedio i na Prvenstvu Srbije za učenike srednjih škola u Smederevu. U konkurenciji juniorki pojedinačno zlato pripalo je pionirki „Pančeva 1813“ Ivi Rakonjac, dok je ekipno najbolji bio tim „Uljme“.

Stražilovo je bilo najbolje u konkurenciji seniora, a pojedinačno je najprecizniji bio član ovog kluba Darko Viner, sa krugom prednosti ispred najstarijeg učesnika prvenstva, 68-godišnjeg Milana Jarića (Spartak, Subotica) i dve godine mlađeg Novice Petrovića („Heroj Srba“, Smederevo), koji su oko vrata stavili srebro, odnosno bronzu. Jelena Todorović iz subotičkog „Spartaka“ je trijumfovala u takmičenju seniorki, u kome je ekipno zlato osvojio sastav „Aranđelovca“.

Prikaži više
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!