Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Etno tržnica na Divčibarama zvanično počinje s radom 1. decembra

Potpisivanjem ugovora o zakupu kioska na minipijaci na Divčibarama sa najboljim ponuđačima koji su učestvovali na javnoj licitaciji 13.11.2021. godine, stvoreni uslovi za početak rada novoizgrađene Etno tržnice.

Nova Etno tržnica u centru Divčibara počinje sa radom.

Ugovore o zakupu kioska potpisala je v.d. direktora JKP “Polet” dr Biljana Pavlović. Zakupcima je ključeve uručila direktorka Turističke organizacije Valjevo Ana Marković.

Objekti Etno tržnice su dati na upravljanje i na mogućnost prihodovanja JKP „Polet“ Valjevo.

 

Pavlović: Divčibare bogatije za pijacu igrađenu u skladu sa svim standardima

Pavlović je naglasila da će nova tržnica omogućiti bolje uslove rada za prodavce, ali i za posetioce.

„Najiskrenije se zahvaljujem rukovodstvu grada Valjeva na čelu sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem na inicijativi i uspešnoj realizaciji ovog projekta“, rekla je Pavlović.

Jedna od najprepoznatiljivijih turističkih destinacija valjevskog kraja tako je dobila funkcionalan i uređen prostor sa 27 montažnih objekata koji se uklapaju u planinski ambijent.

Savremene tezge površine su od po 4 metra kvadratna. Raspolažu prigodnom opremom pružaju bolje uslove za plasman suvenira i proizvoda domaće radinosti (zimnica, suvomesnati i mlečni proizvodi, voće i povrće).

Objekti su opremljeni priključcima za vodu i električnu energiju. Zaključavaju se, tako da će prodavci imati mogućnost da svoje proizvode ostave u njima van radnog vremena, što je veliko unapređenje u odnosu na stare tezge.

„Zakupci se na novoj lokaciji nalaze od 1. decembra, kada pijaca zvanično počinje sa radom. Kaže se da je pijaca srce jednog mesta. Ako zaista želite da upoznate mentalitet naroda, kvalitet proizvoda, odnose, način života, navike i običaje, jednostavno odete na pijacu. Vredni domaćini sa bogatim tezgama žele što bolje da predstave svoj proizvod i zato će vas srdačno dočekati i pozdraviti”, naglasila je Pavlović.

Marković: Turizam je grana privrede koja se u Zapadnoj Srbiji, zahvaljujući ulaganjima, razvija

U sklopu tržnice, jedan od objekata predstavlja i Turistički info centar Divčibara.

„Valjevski kraj nikada nije bio toliko posećen kao u poslednje vreme kada su turisti iz Srbije i regiona otkrili sve zanimljivosti Divčibara, nakon čega se ova turistička destinacija svrstala u red najposećenijih i najznačajnijih za turističku ponudu Srbije“, rekla je Marković.

Zahvaljujući tome, turisti dolaze da upoznaju Srbiju i zato ona postaje značajan turistički centar regiona, koji će biti sve interesantniji narednih godina.

 

Tržnica koja je više od prodajnog kompleksa

Izgrađen je i mali trg sa česmom, javni toalet, a postavljene su i klupe i stolovi pogodni za odmor posetilaca.

Radove ukupne vrednosti od preko 27 miliona dinara finansirali su Turistička organizacija Valjevo, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Grad Valjevo.

Radove je izvodilo GP „Građevinar“ Ivanjica.

Oznake

Ostavite odgovor

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!