Вести

Evakuisane 84 osobe iz poplavljenih područja

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić poručio je sinoć u Novom Pazaru da pripadnici Sektora za vanredne situacije, zajedno sa ostalim službama, čine sve da pomognu građanima da sačuvaju domaćinstva budući da su obilne padavine prouzrokovale porast vodostaja i izlivanje reka.

Gašić je iskazao zahvalnost gradonačelniku Novog Pazara, građanima i lokalnoj samoupravi koji su juče, zajedno sa Sektorom za vanredne situacije, „Srbijavodama” i Vojskom Srbije pružali pomoć građanima u ugroženim područjima.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije juče su izvršili 84 evakuacije iz 84 objekta – pet u Novom Pazaru, devet u Sjenici, 30 u Prijepolju, 24 u Priboju i 16 u Brusu, precizirao je on i poručio će 94 pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica ostati na ovim područjima sve dok građani ne budu u potpunosti bezbedni.

Takođe, kako je dodao, u ovom trenutku šest specijalističkih timova za spasavanje i rad na vodi sprovode pretragu za dva lica koje je odnela bujica.

Zbog porasta vodostaja i izlivanja reka i bujičnih potoka, proglašena je vanredna situacija na teritoriji Novog Pazara, Prijepolja, Tutina i Brusa, kao i na delu teritorije opštine Nova Varoš.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, koji su konstantno na terenu, do sada su evakuisali 84 osobe, a u područjima ugroženim poplavama angažovani su timovi za crpljenje vode.

Uspon
Back to top button