Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Filmski klub : „Najvažniji dečko na svetu“ Tee Lukač u Domu kulture

Čačak – Filmski klub počinje u četvrtak 12. decembra u 19:30 časova u Maloj sali Doma kulture otvaranjem izložbe plakata „FILMSKA 2019 GODINA“. Gost je rediteljka Tea Lukač.

Od 20 časova počinje projekcija dokumentarnog filma „Najvažniji dečko na svetu” (Srbija, 2016), rediteljke Tee Lukač.

Film se bavi odnosom fanova prema svojim idolima kroz prizmu fanova Džastina Bibera iz Srbije i regiona i postavlja pitanja o tome šta za mlade znači uspeh u 21. veku, kako čitaju poruke koje im se šalju, zašto tako strastveno veruju u njegovu priču i najvažnije – da li je Džastin zaista jedini koji ih voli i razume?

Radnja filma prati Borisa Mitrovića koji je najveći fan Džastina Bibera na Balkanu. Po uzoru na svog idola, naoružan menadžerom, lambordžinijem i bazom fanova na fejsbuku i sam pokušava da ostvari svoje snove u šou biznisu. Dok jedini fanovi sanjaju o danu kada će upoznati svog idola, drugi sanjaju o danu kada će postati nečiji idoli, a film istražuje u kolikom su raskoraku njihovi snovi o uspehu i ljubavi sa njihovom svakodnevicom. Da li je zaista dovoljno samo verovati u svoje snove?

U petak 13. decembra održaće se predavanje za učenike srednjih škola na temu uloge pop kulture u formiranju vrednosti tinejdžera.

Tea Lukač se bavi video artom i filmom. Režirala je kratke igrane filmove, muzičke spotove, dokumentarne filmove i radove za umetničke izložbe. Njeni filmovi su prikazivani na velikom broju festivala, uključujući Buenos Aires, Edinburg, Šenđen. Doktorand je Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. „Najvažniji dečko na svetu“ je njen prvi dugometražni dokumentarni film.

“Film je počeo kao kulturološko i sociološko istraživanje na temu fanovske kulture i odnosa izmedju fanova i njihovih idola, ali se u toku rada pretvorio u portret mladih ljudi i prozor u svet njihovih snova”, kaže rediteljka o svom filmu.

PressLider / Dom kulture Čačak

https://infosvetionik.rs/filmski-klub-najvazniji-decko-na-svetu-tee-lukac-u-domu-kulture/

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!