Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

GLIŠIĆ ZA TV PINK: KOVANA JE ZAVERA PROTIV PREDSEDNIKA

U toku je proces koji ide ka tome da se otkrije sve u vezi zavere protiv predsednika Srbije. Osim otuđenog centra moći, u zaveri je učestvovalo i medijsko krilo koje je za cilj imalo da konstantno napada Vučića.

Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, izjavio je da će istraga utvrditi ko je stavio predsednika Srbije Aleksandra Vučića na mere. Ocenjuje da je dovoljno toga tokom istrage već rečeno, a da ceo proces ide ka tome da se otkrije sve u vezi zavere protiv predsednika.

„Nemam dilemu da je cilj ove zavere bio svrgavanje predsednika sa vlasti, ali i njegova fizička eliminacija, pa možda čak i eliminacija nekih članova njegove porodice. Jasno je da je grupa, otuđeni centar moći, bila spremna da ide do kraja. Ako me pitate šta su razlozi, moramo se vratiti nekoliko godina unazad“, rekao je Glišić. Dodaje da je u ostvarenju zamisli ove grupe učestvovalo i medijsko krilo koje je imalo zadatak da napada predsednika.

Ističe da je mnogima spolja smetao rast i napredak Srbije, kao i Vučić – politička figura u koju bi gledala čitava Evropa, ali i svet. Samostalnost predsednika i Srbije, rekao je Glišić, druge je naterala da prave plan da zemlju vrate u pređašnje stanje.

„Krenuli su da prave plan da uzdrmaju predsednika i vrate Srbiju godinama unazad. Apelujem da istraga dođe što pre do kraja i čekamo da vidimo ko je okupio ljude i napravio ozbiljnu organizaciju koja je imala za cilj da sprovede vrstu državnog udara u Srbiji i ukloni predsednika“, rekao je Glišić.

Na pitanje o bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović, Glišić je rekao da je sa njom imao nekoliko kontakata kao član stranke, ali da se ne plaši onoga što će reći iz zatvora.

„Ako će sledeće pitanje da vam bude da li je i meni slala svoje gaće, odgovor je da nije. Slala ih je svom omiljenom ministru, a saznaćemo verovatno uskoro kojem“, rekao je Glišić.

Ističe da će Hrkalovićeva morati da odgovara za zloupotrebu svog položaja, te da i za ovaj slučaj očekuje sudski epilog.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!