Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Grad Valjevo je u grupi od 85 lokalnih samouprava koje su dobile bespovratna sredstva za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2019. godini.

U Beogradu su prošle nedelje u Ministarstvu za demografiju i populacionu politiku potpisani Ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji. Za tu namenu je iz budžeta obezbeđeno 650 miliona dinara.

U ime gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića, njegov pomoćnik Nikola Radojičić je potpisao ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za odobrene mere populacione politike i to – za usklađivanje rada i cene roditeljstva, – za snižavanje psihološke cene roditeljstva, – za očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja i –za rešavanje problema neplodnosti. Odobrena sredstva za sufinansiranje mera populacione politike za grad Valjevo iznose 12.650.000,00 dinara , učešće resornog ministarstva je 10.752.500,00 dinara, a učešće grada Valjeva je 1.897.500,00 dinara.

Pomoćnik gradonačelnika Valjeva Nikola Radojičić je juče u Beogradu potpisao Ugovor sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave o realizaciji dodeljenih sredstava iz Budžetskog fonda za projekat vodosnadbevanja Valjevo – Brankovina, za koji je resorno ministarstvo odobrilo 14.000.000,00 dinara

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!