ВестиКултура

Градоначелник честитао полазак у школу ђацима првацима

Насмејана лица ђака првака града Ваљева обасјала су данас Градски трг. За 746 најмлађих школараца, колико их је први пут село у клупе у градским и сеоским школама у Ваљеву, приређен је забавни програм који је припремио Студио М.

фото: Ж.Бошковић

Ђацима првацима полазак у школу честитао је градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић. „Ово је један од најважнијих дана у животу сваког детета, када правите први корак у свет одраслих. То је један потпуно другачији свет од онога у коме сте до сада били. Поштована децо, можда најважнија особа у вашем школовању ће бити ваша учитељица, као што је за мене то била моја учитељица Криса Вујић. Надам се да ће и ваше учитељице бити особе које ћете памтити цео живот. Желим вам пуно успеха, пуно радости за сваку добијену петицу. Желим вам пуно љубави и другарства, а пре свега  добро здравље“, поручио је градоначелник малишанима.

фото: Ж.Босковић

У програму који је приређен, стихове песме „Балада о прваку“ говорила је Софија Ненадовић, ученица Основне школе „Анда Савчић“, а креативне и талентоване девојчице, балерине Студија М извеле су свој програм. На крају програма сви су плесали уз химну балерина Студија М, коју је написао Милош Смиљанић Жућа.

Након заједничке фотографије са градоначелником и његовим сарадницима, директорима и представницима школа уручени су пригодни поклони намењени свим ђацима првацима свеске, оловке и распоред часова.

У овом лепом дружењу на Градском тргу у Ваљеву, програм је водила Нађа Миловановић која је првацима поручила „Ту смо једни за друге са истим циљем и на истом задатку-да будемо бољи него што смо били јуче. Драги родитељи, не пропустите ниједан тренутак који можете провести са својом децом и немојте дозволити да вам вртлог времена украде и један делић њиховог детињства. Драга децо, будите искрени, како само деца то могу бити и уживајте у свом детињству“.

izvor: valjevo.rs

Uspon
Back to top button