Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Gradonačelnik Valjeva posreduje u iznalaženju rešenja za noćnu buku u Valjevu

Sve institucije grada Valjeva i Kolubarskog okruga, kao i Policijska uprava u Valjevu rade na pronalaženju rešenja za problem žitelja Tešnjara i okolnih ulica, kao i dela Knez Miloševe ulice, zbog buke iz ugostiteljskih objekata i vandalizma u ovim delovima grada.

Na danas održanom sastanku, koji je organizovao gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, predstavnici stanara Birčaninove i okolnih ulica, kao i Knez Miloševe ulice, ujedinjeni u Udruženje građana „Stari grad-Tešnjar“ izložili su svoje probleme, ali i predloge za rešenje višedecenijskih nastojanja da se obezbedi mir žiteljima, ali i pravo na rad ugostiteljima.

Sastanku su prisustvovali Načelnik Policijske uprave u Valjevu Vlada Jerinić, načelnik Kolubarskog okruga Goran Milivojević, sa načelnicima inspekcijskih službi Okruga, predstavnici grada Valjeva, Komunalne policije i komunalne inspekcije, kao i predstavnici Udruženja „Stari grad- Tešnjar“ sa svojim pravnim zastupnikom Janom Aćimović Planojević.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je rekao da je cilj pronaći rešenje u skladu sa zakonom i omogućiti da građani imaju svoj mir, ali i ugostiteljima stvoriti uslove za rad. On je naglasio da institucije u gradu ne mogu rešiti sve društvene probleme, niti se može uskratiti rad ugostiteljima, ali da se moraju targetirati najproblematičniji objekti, a da krajnji cilj mora biti izmeštanje noćnih klubova i barova iz gradskih zona.

Na sastanku je dogovoreno da se hitno formira Radna grupa, u kojoj će pored predstavnika institucija učestvovati i građani koje bude delegiralo Udruženje „Stari grad- Tešnjar“, kako bi se analiziralo stanje i izmenile odluke kojima bi se još delotvornije regulisala ova oblast.

Inače, u izveštaju koji su podneli predstavnici Gradske uprave i Kolubarskog okruga, od početka godine do danas izvršena je 41 kontrola buke i 149 kontrola radnog vremena, procesuirane su i naplaćene prekršajne kazne koje se izriču zbog točenja alkohola maloletnim licima, pripadnici Policijske uprave su pojačali prisustvo svojih pripadnika u ovim delovima grada u noćnim satima, pojačane su protiv-požarne kontrole.

Ipak, nastaviće se i dalje sa aktivnostima dok se ne pronađu rešenja kojim će biti zadovoljni i građani koji žive u ovim delovima grada i ugostitelji, ali i posetioci ugostiteljskih lokala u Valjevu, rečeno je na danas održanom sastanku u Gradskoj upravi Valjeva.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!