VestiInformacije

Gradonačelnik Valjeva u razgovoru sa sugrađanima

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, primio je danas sugrađane u Maloj sali Skupštine grada u cilju sagledavanja i rešavanja problema sa kojima se suočavaju i zbog kojih traže podršku lokalne samouprave. Rukovodstvo ove Gradske vlade direktnim razgovorima sa sugrađanima želi da doprinose poboljšanju komunikacije sa građanima i da na taj način povećava i stepen poverenja građana u institucije.

Građani su sa gradonačelnikom i članom Gradskog veća profesorom  dr Miroljubom Ivanovićem razgovarali u vezi problema sa stambenim objektima, infrastrukturnih problema na seoskom i prigradskom području, rešavanja imovinsko-pravnih odnosa, traženja finansijske pomoći, rešavanja komunalnih problema i asfaltiranja puta u pojedinim delovima grada.

U razgovoru sa gradonačelnikom porodica Rosić iz Kotešice predočila je infrastrukturne i komunalne  probleme ovog naseljenog mesta. Njihova desetočlana porodica kao i ostala domaćinstva se svakodnevno suočavaju sa problemima prilaza stembenim objektima u obavljanju svakodnevnih obaveza. Samim tim što put nije asfaltiran deca otežano odlaze u školu. Gradonačelnik je obećao da će u što skorijem roku izaći sa saradnicima na teren i da će ovaj problem biti rešen. Sugrađanin Miloš Purić se takođe suočava sa sličnim problemom u dva sokoka Purići i Jankovići na putu ka Valjevskoj Kamenici.

Jedan od problema koji su izloženi na današnjem sastanku je i traženje pomoći oko kupovine zemljišta za fudbalski teren u Beloševcu. U toj mesnoj zajednici preko 200 sugrađana amaterski se bavi fudbalom, ali kako su bez terena, oni su prinuđeni da utakmice igraju na strani. Prilikom razgovora navedeno je da postoji livada koja bi mogla da se preuredi u fudbalski teren ali nisu u mogućnosti da otkupe to zemljište. Gradonačelnik je obećao pomoć, ali u skladu sa zakonom i finansijskim mogućnostima.

Problem koji sugrađani imaju dugi niz godina, pri rekonstrukciji svojih kuća koje su pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture iznet je i na današnjem razgovoru sa gradonačelnikom. Konkretno je tražena pomoć i dozvola za krovnu rekonstrukciju konaka kneza Jovice sa kog svakodnevno spada crep. Prvi korak u rešavanju ovog višegodišnjeg problema je sastanak gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića sa direktorkom Zavoda za zaštitu spomenika kulture radi sagledavanja stanja i preduzimanja što hitnijih mera.

Gradonačelnik je najavio da će razgovori sa sugrađanima biti praksa i u narednom periodu.

Oznake
Prikaži više
Back to top button
Close
Close