Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeHronika

Horor u vrtiću u Valjevu: Dečak izujedao i izgrebao druga na čak 11 mesta ,Dečak izujedao i izgrebao druga na čak 11 mesta (FOTO)

[hr style=”double”]izvor:telegraf foto:telegraf[hr style=”double”]

U privatnom vrtiću “Veseljko” u Valjevu izujedan je trogodišnji dečak V.Đ. Roditelji tvrde da je njihovo dete izujedao petogodišnji dečak u sobi tokom popodnevnog odmora, u kojoj nije bilo vaspitača.

Dečaku su valjevski lekari konstatovani ujede i ogrebotine na čak 11 mesta, a roditelji zbog toga najavljuju tužbu protiv vrtića.

Majka izujedanog dečak Sunčica Đorđević kaže da je bila šokirana kada je došla po dete i na njemu videla brojne podlive. Vaspitačice su joj rekle da se detetu javila alergija na licu, te da su mu zbog toga hladile obraz.

– Podlivi su jasno ukazivali na to da nije u pitanju alergija, već nešto drugo. Dete sam odmah odvela u Urgentni centar, gde su lekari konstatovali povrede na 11 mesta na obrazima, čelu nosu, uhu i ruci. Zbog vidljivih tragova zuba primio je tetanus. Dete mi je ispričalo da ga je petogodišnji dečak izujedao dok su spavali u sobi, koja je bila zaključana i u kojoj nije bilo vaspitača – kaže majka dečaka.

Roditelji tvrde da im je vlasnica privatnog vrtića ponudila novčanu nagodbu da bi odustali od tužbe, ali nisu na to pristali, jer smatraju da je njihovo dete bilo zanemareno tokom boravka u vrtiću. Zbog toga su odlučili da presaviju tabak i pravdu potraže na sudu.

S druge strane, vaspitačica i vlasnica obdaništa “Veseljko” Smilja Raletić, tvrdi da dečak nije izujedan tokom popodnevnog odmora, već da je do povreda došlo nakon što su se dvojica dečaka posvađala tokom igre oko jednog kamiona.– U tom trenutku sam bila okrenuta leđima, ali čim sam čula buku, smirila sam decu i oni su nastavili igru. Nisam odmah primetila trag na obrazu trogodišnjeg dečaka, izgledalo je kao da je, uštinut, pošto se nisu videli tragovi zuba, tako da smo mi rashladili smo obraz. Nije tačno da smo roditeljima ponudili novac da nas ne tuže, već otpis duga koji imaju kao izvinjenje prema detetu zbog onoga što se dogodilo – kaže vlasnica “Veseljka”.O celom slučaju je, po službenoj dužnosti, obaveštena i valjevska policija. Slični incidenti su ranijih godina, u više navrata, zabeleženi i u državnim vrtićima u Valjevu.

Uspon

Jedan komentar

  1. Neverovatno… Poznajem navedeni vrtić kao i vlasnicu i siguran sam da nije tako bilo. A takođe znam i drugu strani tj. roditelje deteta koji, po mom mišljenju, pokušavaju doći do novca na lakši način.. Ko nije dobro obratio pažnju može videti iz teksta da dotični roditelji duguju vrtiću određeni iznos.. Šta dalje reći..

Back to top button
Click to listen highlighted text!