Вести

Indonezija: Posada tražila da se avion vrati u Džakartu

Avion „Lajon era“ sa 189 putnika i članova posade srušio se rano jutros u more i potonuo nedaleko od ostrva Jave, svega 13 minuta nakon poletanja iz Džakarte.

Još se ne zna da li ima preživelih i potraga je u toku.

Indonežanska aviokompanija je saopštila da je potpuno nov avion, koji je oko 06:20 sati po lokalnom vremenu poleteo ka Pangkal Pinangu na ostrvu kod Sumatre, prevozio 181 putnika, među kojima jedno dete i dve bebe, kao i osam članova posade, preneo je AP.

U avionu su se nalazila i najmanje 23 vladina zvaničnika koji su, kako je rekao portparol kontrole leta, tražili da se avion vrati i pre nego što je izgubljen kontakt s letelicom.

Indonežanski Generalni direktorat vazdušnog saobraćaja saopštio je da je posada aviona na letu Džakarta – Pangkal Pinang, koji se jutros srušio u more, zatražila da se avion vrati u Džakartu ubrzo nakon poletanja.

„Avion je zatražio povratak u bazu ubrzo nakon što je nestao sa radara“, rekao je portparol Direktorata Sindu Rahaju, ali nije izneo detalje o tom zahtevu, prenosi AP.

Inače, avion indonežanske kompanije „Lajon er“ (Lion Air) imao je tehnički problem na prethodnom letu, ali je taj problem rešen u skladu sa procedurom proizvođača, rekao je izvršni direktor te kompanije.

„Taj avion je prethodno leteo iz Denpasara ka Džakarti. Prijavljen je tehnički kvar koji je otklonjen u skladu s procedurom „, rekao je novinarima Edvard Sirait, koji je nije precizirao o kakvom je problemu reč, prenosi Rojters.

Sirait je rekao da će problem sa ranijeg leta biti deo istrage o današnjoj nesreći, prenosi AP.

Sirait je naveo i da njegova kompanija operiše sa 11 aviona istog modela – „boing 737 maks 8“ i da drugi avioni nisu imali takav tehnički problem.

Takođe je rekao da se ne planira prizemljenje ostalih letelica iz flota „boinga 737 maks 8“.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/10/29/indonezija-posada-trazila-da-se-avion-vrati-u-dzakartu/

Uspon
Back to top button