ВестиИнформацијеСпорт

Иницијатива у вези прелаза преко реке Љиг код Беле стене

[hr style=“double“]izvor:lajkovac.rs foto:[hr style=“double“]

Na inicijativu odbornika Skupštine opštine Lajkovac iz Pepeljevca Milovana Mešterovića i predsednika saveta Mesne zajednice Pepeljevac Milosava Stanojevića, predsednik skupštine opštine Lajkovac Živorad Bojičić je 20. aprila održao radni sastanak sa glavnim urbanistom opštine Lajkovac Jasnom Mićić, predstavnikom izvođača radova kineskom firmom „Šandong“ i Draganom Petrovićem, u vezi obezbeđivavanja prelaza preko reke Ljig kod Bele stene.
Kao što je poznato, Ppština Lajkovac je pre šest godina obezbedila čelični most za premošćavanje reke Ljig u selu Pepeljevac, kod Bele stene, gde je postojao pešački prelaz i kolski gaz poznatiji kao Mirkovića most, nazvan po glavnom inicijatoru Draganu Gagi Mirkoviću iz sela Pepeljevac. Radovi na deonici autoputa Lajkovac – Ljig i regulacija reke Ljig onemogućili su postavljanje već pripremljenog čeličnog mosta,  budući da je širina reke Ljig na tom mestu nakon izvedenih radova 30 metara. Zaključak sa sastanka, koji je održan u kabinetu predsednika Skupštine opštine  je da izvršni organi Opštine, predsednik i zamenik predsednika opštine, hitno preduzmu sa opštinskom Upravom sledeće korake:

I KORAK :
Pribaviti:
– Mišljenje JVP Srbijavode ,
– Mišljenje Republičkog Hidrometerološkog Zavoda; uz zahtev za ovo mišljenje podnosi Hidrološka studija koja se mora prethodno ugovoriti i izraditi;
Uraditi idejno rešenje mosta.
II KORAK :
Pribaviti vodne uslove; uz zahtev idu prilozi iz I KORAKA plus ostali u skladu sa Pravilnikom o sadržini i obrascu zahteva za izdavanje vodnih akata i sadržini mišljenja u postupku izdavanja vodnih uslova ( čl. 2 i čl. 3 ).

Uspon
Back to top button