Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Izgradnja Moravskog koridora od Pojata do Preljine trebalo bi da počne u junu

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala sa gradonačelnicima i predsednicima opština kroz koje će proći auto-put

Izgradnje Moravskog koridora od Pojata do Preljine trebalo bi da počne u junu.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, održala je ove sedmice sastanak na temu izgradnje Moravskog koridora od Pojata do Preljine sa gradonačelnicima i predsednicima opština kroz koje će ovaj auto-put prolaziti, kao i sa predstavnicima kompanija i instituta koji učestvuju u projektovanju i budućoj izgradnji koridora.

Mihajlovićeva je istakla da je Moravski koridor od izuzetnog značaja za Srbiju, jer će povezati centralni deo zemlje sa koridorima 10 i 11 i doprineti privrednom razvoju i kvalitetnijem životu građana.

“Ministarstvo koje vodim je vaš centar za ovaj projekat. Tu smo da vam pružimo potrebnu pomoć i podršku kako bismo na vreme završili sve pripremne radove, pre svega oko eksproprijacije parcela, da bi izgradnja Moravskog koridora počela u junu ove godine”, rekla je ona obraćajući se predsednicima lokalnih samouprava.

Ona je dodala da ove godine kreće realizacija velikih infrastrukturnih projekata i da očekuje od svih javnih preduzeća i kompanija iz resora da daju svoj maksimum u radu.

Za izgradnju Moravskog koridora, odnosno auto-puta od Pojata do Preljine, dugog 110 kilometara, potpredsednica Vlade potpisala je u oktobru prošle godine Memorandum o razumevanju i saradnji sa konzorcijumom kompanija “Behtel” i “Enka”. Procenjena vrednost radova je oko 800 miliona evra.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnici Čačka, Kraljeva i Kruševca, predsednici opština Vrnjačka Banja, Trstenik i Ćićevac, direktor JP “Putevi Srbije”, predstavnici “Koridora Srbije”, CIP-a, Instituta za puteve, Republičkog geodetskog zavoda i Instituta “Jaroslav Černi”.

https://infosvetionik.rs/2019/03/19/izgradnja-moravskog-koridora-od-pojata-do-preljine-trebalo-bi-da-pocne-u-junu/

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!