Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Izložba slika Ljube Popovića svečano otvorena u Narodnom muzeju u Šapcu

U okviru Manifestacije „Vinaverov svet 2021“ u Narodnom muzeju Šabac, danas je svečano

otvorena izložba slika Ljube Popovića, iz njegovog legata u valjevskoj Modernoj galeriji. Gradonačelnici Valjeva i Šapca su otvorili izložbu, koja će trajati naredne tri nedelje.

„Zahvalio bih se kolegi gradonačelniku Aleksandru Pajiću na gostoprimstvu i pozivu da

predstavljam Grad Valjevo na otvaranju postavke. Ljuba Popović je jedan od najznačajnijih srpskih slikara i simbol Valjeva, te smo veoma ponosni što postoji Moderna galerija koja čuva dela tako velikog umetnika. Drago nam je što nas umetnost spaja“, rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

„Velika je čast i privilegija imati u svom gradu izložbu dela Ljube Popovića koju će imati priliku da pogledaju svi naši sugrađani i posetioci grada. Šabac odiše kulturom i siguran sam da je ovo samo početak dobre saradnje. Dva grada imaju dobru saradnju, te sam uveren da ćemo u tom maniru nastaviti u budućnosti“, naveo je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

„Ovo je jedinstvena prilika da Šapčani vide pravog Ljubu Popovića. Izložena dela su biseri i srž njegove umetnosti. Ovo je prvi put da dela od dolaska u Valjevo, osim izložbe SANU, budu izložena u nekom drugom gradu. Moderna galerija u Valjevu ovom izložbom počinje jednu lepu budućnost i saradnju sa Muzejem u Šapcu“, rekao je Vojislav Jovanović, direktor Moderne galerije u Valjevu.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!