ВестиСпорт

Jovanović deseti na prvenstvu sveta u rvanju u pojas

U Kirgistanu je prošle nedelje održano svetsko prvenstvo u rvanju u pojas, na kome je nastupio i Valjevac Marko Jovanović. On je u kategoriji do 90 kilograma u izuzetno uzbudljivom meču poražen od Brazilca Oliviere rezultatom 6:4, te je u ukupnom plasmanu zauzeo deseto mesto.

otvaranjeJovanović je na ovom takmičenju bio u dvostrukoj ulozi, pošto je kao trener vodio sjajnu Unu Tubu do zlata i srebra u ženskoj konkurenciji. Bio je ovo prvi međunarodni nastup mladog Valjevca posle pauze duže od dve godine zbog problema sa povredama, a naredno takmičenje imaće već sledećeg vikenda u Kini.

14232983_10210279998818729_5635850359422001949_n

Za vikend je u Beogradu održana Skupština Rvačkog saveza Srbije i Liga odbor, na kome je RK Mladost predstavljao predsednik Dušan Arsenijević. Zbog odustajanja ekipe Kragujevca od takmičenja u Prvoj ligi Srbije u grčko – rimskom stilu, upražnjeno mesto ponuđeno je valjevskoj ekipi. Po rečima predsednika kluba Dušana Arsenijevića, zbog nezavidne finansijske situacije, Valjevci su bili prinuđeni da odustanu od nastupa u elitnom rangu takmičenja, te će ove sezone nastupati u Drugoj ligi Srbije, sa sopstvenim snagama. Prethodne dve godine takmičenja u Prvoj ligi Srbije ostavile su određene dugove koje treba sanirati, a ova sezona će se iskoristiti i za afirmaciju mladih valjevskih rvača. Bez obzira na finansijsku situaciju, Arsenijević je zadovoljan odnosom gradske uprave prema RK Mladost, i očekuje rešavanje problema prostora za treniranje u najskorijoj budućnosti. Ovog vikenda valjevski rvači nastupiće na tradicionalnom međunarodnom turniru u Slovačkoj, koji se održava u bratskom gradu Prievidzi, čiji su redovni gosti rvači valjevske Mladosti.

Uspon
Back to top button