Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeSport

„Juniorski košarkaški turnir 2019.“

Ovogodišnji, osmi po redu „Juniorski košarkaški turnir Valjevo 2019.“ održava se  od 22- 24. marta u valjevskoj Hali sportova u okviru obeležavanja 20. marta – Dana grada Valjeva a, ugostiće mlade igrače, trenere, sportske radnike, ali i mnogobrojne ljubitelje košarke, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

„Ovo je osmi Košarkaški juniorski turnir koji će se održati od 22 – 24. marta u Hali sportova. Ovaj turnir je u poslednjih nekoliko godina, na šta smo mi ponosni, postao brend grada Valjeva kad je u pitanju košarka. Mi se iz godine u godinu trudimo da taj kvalitet koji je evidentan održimo na nivou svih prethodnih godina ali i da ga poboljšamo. Kao i svake godine pobrinuli smo se da i ove godine imamo novu ekipu, ekipu koja po prvi put učestvuju na ovom našem turniru i to je ekipa Lokomotive iz Kubanja Rusije. Pored ove ekipe na turniru učestvuje još sedam ekipa i to KK Partizan, KK Crvena zvezda, KK Mega Bemaks iz Srbije, KK Cibona iz Hrvatske, KK Olimpija iz Slovenije, KK Budućnost iz Crne Gore i U 17 HOPS ekipa iz Valjeva sastavljena od dečaka iz ekipe Metalca i Studenta. Program turnira počinje u petak 22. marta  u 13 časova. Zahvaljujemo se gradu Valjevu koji je svake godine pokrovitelj ovog turnira i brojnim sponzorima i donatorima koji pomažu da ovaj turnir održimo na ovako visokom nivou. Ove godine smo uspeli da napravimo saradnju sa udruženjem „Rodi se na lepom mestu“ i mi ćemo organizovati prikupljanje sredstava za pomoć u opremanju ginekološko- akušerske službe Opšte bolnice Valjevo. I na kraju pozivam sve sugrađane Valjeva da posete ovaj turnir uz obećanje da će imati šta da vide“, rekao je Radomir Simić.

„ Na turniru učestvuje osam ekipa podeljenih u dve grupe (A i B). Sva tri dana održavanja turnira ulaz je besplatan. Zahvaljujem se gradu Valjevu i brojnim sponzorima, jer samo uz pomoć sponzora i velikog broja volontera koji pomažu, ovaj turnir uspeva da opstane na ovako visokom nivou. Ove godine imamo i novu ekipu iz Rusije i nadam se da će uživati ovih par dana boravka u našem gradu. Pozivam sve profesore fizičkog vaspitanja iz osnovnih i srednjih škola da dovedu svoje učenike da gledaju košarku. Sam turnir je zamišljen kao promocija sporta – košarke i želimo da naša deca zavole ovaj sport i da se opredele za neki sport. Poenta je da što više dece školskog uzrasta dođe na ovakve manifestacije  i da se zainteresuju za neki sport“, istakao je predsednik Organizacionog odbora ovog turnira Aleksandar Blažić.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!