Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeKultura

„KASKADER“ POVODOM SVETSKOG DANA POZORIŠTA U CENTRU ZA KULTURU VALJEVO

Kao i svake godine, povodom 27. marta – “Svetskog dana pozorišta“, širom planete igraju se raznolika dramska ostvarenja. U našem gradu, a u sklopu programa obeležavanja Dana Valjeva, biće izvedena predstava „Kaskader“ u produkciji Gradskog pozorišta „Abrašević“. Komediju Bratislava Brace Petkovića režirao je Miroslav Trifunović.

Predstava je nakon premijere na poslednjem „Abro festu“ zaslužila veoma dobre reakcije publike, medija i pozorišne kritike, a nakon toga je imala nekoliko zapaženih repriznih igranja. Naslovna uloga je poverena Branku Antoniću, a u glumačkoj podeli su :  Katarina Vićentijević,  Petar Ninić, Marija Stefanović, Filip Stanić, Jelena Selaković, Miroslav Trifunović  i  Mićko Milinković.  Scenografiju je dizajnirao Dušan Arsenić, a kostimografiju kreirala Branka Šišinački Obradović.

Pre predstave, u utorak , 27. marta u 20 sati u sali Centra za kulturu, biće pročitan Proglas povodom „Svetskog dana pozorišta“ koji će medjunarodnoj javnosti uputiti, kao i svake godine,  neko od najznačajnijih teatarskih stvaralaca.

 

Ulaz je slobodan. Karte možete preuzeti na blagajni na dan predstave od 17 – 20 sati.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!