ВестиКултура

Koncert „Dva sveta“ ŽELJKO JOKSIMOVIĆ utorak 16. maj od 20.30 časova u Centar za kulturu Valjevo

[hr style=“double“]izvor:va1.info foto:Z.B[hr style=“double“] Koncert „Dva sveta“

U centru za Kulturu Valjevo 16 maja u 20 i 30 minuta nastupice  jedan od najpopularnijih muzičara srpske pop sceneŽeljko Joksimović na koncertu pod nazivom „Dva sveta“ publici predstavlja nešto sasvim novo.

Željko Joksimović foto:Z.B

Spektakularni projekat „Dva sveta“ već oduševljava zainteresovanu javnost. U njemu je Željko Joksimovićizmenio aranžmane najpoznatijih folk, pop i rok pesama, kao i nekoliko svojih, i izvodi ih na seriji koncerata u decembru. Posle Skoplja i Niša, a pre Zagreba, Željko je pred beogradskom publikom.

Na spisku obrađenih pesama su, između ostalih, „Ja sam težak kao konj“ (Električni orgazam), „Jesen u mom sokaku“ i “Vlajna” (Predrag Živković Tozovac), „Suada“ (Plavi orkestar), „Dva sveta“ (Toma Zdravković), „Neko te ima noćas“ (Van Gog)… dok je iz svog repertoara Joksimović izdvojio numere poput „Zaboravljaš“, „Nije ljubav stvar“, „Ono naše što nekad bejaše“, „Michelle“…

Osnovan bend „Kapitalisti“, specijalno za „Dva sveta“

Željko Joksimović foto:Z.B

– Jazz, drugačije, novogodišnje i sveže – to bi bile prve asocijacije na ove pesme i ovaj projekat. Naziv „Dva sveta“ asocira ne samo na veliki hit Tome Zdravkovića kojim počinjemo kampanju, nego i na dva muzička i stilska sveta koja sam pokušao da pomirim ovim projektom. Veoma sam uzbuđen i nestrpljiv da čujem komentare publike. Nadam se i biću zahvalan ako im se bude dopalo, i ako osete sve sate rada na ovim pesmama, trud desetine muzičara koji su učestvovali u njihovom stvaranju i ogromnu ljubav koju one nose u sebi”, kaže Željko.

– Želeo sam da napravim iskorak, drugačiju vrstu muzike, baš u decembru, da se pred Novu godinu organizuju koncerti, po uzoru na Pola Enku, Majkla Bublea, da obradim naše pesme, drugačije ih “obučem”, ubacim neke svoje numere. Napravili smo formaciju Big benda, skupili smo muzičare iz raznih mesta, a bend smo nazvali “Kapitalisti”. Istakao bih i značaj dirigenata, Fedora Vrtačnika, Vladimira Nikolova iz Makedonije i Milana Nedeljkovića. Spremni smo za turneju, želimo da prenesemo emociju publici i nadam se da će „Dva sveta“ biti osveženje za sve u regionu – dodaje Joksimović.

ŽELJKO JOKSIMOVIĆ
utorak 16. maj od 20.30 časova
Centar za kulturu Valjevo
KARTE SU U PRODAJI OD 3. MAJA PO CENI OD 800 din.

Uspon
Back to top button